fbpx

Vadonatúj BEDNAR rövidtárcsák professzionális gazdálkodóknak

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 25.

A BEDNAR 2019-es újdonságai között rögtön két, teljesen új fejlesztésű, nehéz kivitelű, tárcsás tarlóhántóeszköz szerepel. Az ATLAS AO_Profi és AE_Profi termékcsalád a modern precíziós gazdálkodás követelményeinek megfelelően lett kialakítva.

Az új ATLAS rövidtárcsák legmeghatározóbb fejlesztése az elektro-hidraulikus ISOBUS ellenőrzésű és vezérlésű rendszer. A gépkezelő könnyedén és megbízhatóan vezérelheti a munkagépet a traktorba szerelt bármilyen ISOBUS kompatibilis vezérlő egységről. A Section-Control funkciónak köszönhetően egy gombnyomással megoldható a gép munkavégzési pozícióba történő állítása vagy a táblavégi fordulók végrehajtása. A Task-Controller térképalkalmazás használata során a munkagép automatikusan szabályozza a tárcsás egység művelési mélységét az előzőleg elmentett adatok alapján. A terminál képes kijelezni a teljesített munkaidőre, a megművelt területre és a gép teljesítményére vonatkozó adatokat is.

ATLAS AO_Profi

 bednar
ATLAS AO 6000

A BEDNAR ATLAS AO_Profi rövidtárcsa idén 5 és 6 m-es munkaszélességben lesz elérhető. A jövőben a termékcsalád kiegészül még a 4 m-es és 7,5 m-es kivitellel. A gép szerkezeti kialakítása követi a már jól bevált koncepciót, a tárcsa integrált futóművel és három tagú, osztott elmunkáló hengerrel rendelkezik. Az ATLAS AO_Profi számos olyan opcióval szerelhető fel, amelyek a legmagasabb igényeknek felelnek meg és a lehető legprofesszionálisabb munka elvégzését biztosítják. Ezek közé tartozik a mellső Trash Cutter késes aprítóhenger, az egyedülálló agresszív 620 mm-es tárcsalapok, az elmunkáló henger elé szerelt Crushbar hidraulikus simító, illetve a vadonatúj dupla V-ring henger.

ATLAS AE_Profi

A BEDNAR ATLAS AE_Profi 10 m-es, illetve 12,4 m-es kivitelben rendelhető. A gép robusztussága, a szabadalmaztatott Flexi-Box non-stop rugóval védett tárcsák mérete (620×6 mm), mind előrevetítik, hogy a gép képes a legnehezebb körülmények között is feldolgozni a nagy mennyiségű, betakarítás utáni szármaradványokat.

bednar
ProfiATLAS AE 12400 Profi

Az ATLAS AE_Profi fő előnyei közé tartozik a tárcsák X-alakban történő elrendezése, amely megakadályozza a gép oldalirányú kisodródását. A táblavégi fordulók gyorsan és könnyedén végrehajthatók a mellső, önbeálló támkerekeknek köszönhetően. Ha a termelékenység maximalizálását, a költségek csökkentését és a munkaminőség új dimenzióba emelését szeretné elérni, akkor a BEDNAR ATLAS AO_Profi és az AE_Profi termékcsalád a legkézenfekvőbb választás!