Ki a falu legjobb traktorosa? Most kiderül

Írta: Barna Ferenc - 2021 szeptember 22.

A rendőrség által meghirdetett közlekedési versenyen bizonyíthatnak a mezőgazdasági gépjárművezetők szeptember végén Borsodban.

 

Mezőgazdasági munkagépek, versenyA verseny kizárólag egyéni kategóriában kerül megrendezésre (Fotó: Barna Ferenc)

 

A közlekedési megmérettetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr Főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály munkatársai az Encsi Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságával közösen 2021. szeptember 30-án 9 órától szervezik – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatójából.

Az elmúlt években nagymértékben megnövekedett a gépjárműforgalom, beleértve a mezőgazdasági munkagépeket is. A jellemzően lassújárművek alkotta mezőgazdasági erőgépek elsősorban a betakarítási időszakban jelentkezik intenzívebben, tehát most ősszel is.

A verseny célja és részletei

A mezőgazdasági gépjárművezetők az elméleti ismeretüket aktualizálhatják, illetve az a gyakorlatba át tudják ültetni, ezáltal a közúti közlekedés biztonsága növelhető.

A verseny időpontja: 2021. szeptember 30-án 09.00 órától (beérkezés 08.30 óráig).

A verseny helyszíne: A Kurilla Gabona Kft. Méra 085/6 hrsz. alatt található telephelye.

A versenyen résztvevők: „T” nemzeti érvényes vezetői engedéllyel rendelkező mezőgazdasági gépjárművezetők (be kell mutatni).

Jelentkezni az Encsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán, vagy az [email protected] címen 2021. szeptember 27-ig lehetséges.

 

Mezőgazdasági munkagépek, versenyKRESZ ismeretek, vezetéstechnika, gyakorlat – több feladattal kell bizonyítani (Fotó: Barna Ferenc)

 

A megmérettetés feladatai:

  • KRESZ és elméleti tesztlapok kitöltése;
  • vezetéstechnikai pálya teljesítése;
  • gyakorlati feladatok végrehajtása.

A vezetéstechnikai pályát mindenkinek ugyanazzal a mezőgazdasági gépjárművel kell teljesítenie, melyet a vetélkedő szervezője biztosít.

 

A Rendőrség oktatófilmje a témában (PoliceHungary)

 

Forrás: police.hu