Egy ütős összeállítás a Lemkentől – nem csak gabonavetéshez!

Solitair 23+, és OptiDisc 25 bemutató

A Lemken mint a talajművelés specialistája továbbfejlesztette a kínálata részét képező fronttartály- és gabonavetősín-kombinációt. A legújabb típus a Solitair 23+ fronttartály és az Optidisc 25 gabonavetősín-egység, amely még több lehetőséget és megoldást nyújt mostantól a Lemken vetőgépkínálatában. A kombináció csak Isobus kivitelben érhető el, ami garantálja a beállítások gyors, könnyed módosítását. Emellett így a modern, digitális gazdálkodáshoz szükséges feltételek adottá válnak. Az Isobus technológia révén az új Solitair 23+ fronttartály számára nem jelent gondot a változó tőszámú vetőmag kiadagolása vagy a GPS vezérelt szakaszolás sem. A MegaDrill vezérlő szoftver kezelőbarát felületén minden könnyedén beállítható, és ellenőrizhetővé válik. Ezáltal elkerülhető a ráfedések mértéke, mivel a 4 szakaszra bontott elosztóegység mindig automatikusan fog zárni vagy nyitni annak érdekében hogy a vetési átfedés nélkül tudjunk dolgozni.

Lemken vetőgépAz új vetőgép kombináció az Isobus felszereltségével tökéletesen illeszkedik a digitális mezőgazdaságba

A Zirkon 12 forgóboronával kínált OptiDisc 25 vetősín, és Solitair 23+ fronttartály egy kompakt, könnyen használható vetőgép-kombináció. Nagy előnye ennek a kialakításnak, hogy a vetéssel egy menetben a magágy-előkészítés is megtörténik. Továbbá a traktor-vetőgép egység súlyeloszlása sokkal jobb. Hiszen ha egy függesztett vetőgépet veszünk alapul, az az erőgép hátsó hídjára arányaiban nagyobb súlyt terhel át. Így a Solitair 23+ fronttartály és OptiDisc 25 vetősín-kombináció kisebb méretű erőgéppel történő üzemeltetést is lehetővé tesz.

A fronttartály egyaránt használható mind vetőmag, mind műtrágya kijuttatására is. Így szemenkénti vetőgépekkel (mint például a Lemken Azurit 10) is kombinálható.

Lemken vetőgépA Solitair 23+ fronttartály Lemken Azurit 10 szemenkénti vetőgépével is használható

Összefoglalva: a 4, és 4,5 méteres csukható verziók elérhetőek jelenleg is, de az OptiDisc 25 vetősínkínálata bővülni fog 3, illetve 4 méteres merev, illetve 5, és 6 méteres csukható típusokkal.

A csukható kivitelek egy szállítási funkcióval egészülnek ki. A transzport kerekek akár 3,5 tonna súly hordozására is alkalmasak lesznek, ezzel csökkentve az erőgépek hátsó hidjára eső terhelést. A szállító kerekek pillanatok alatt átállíthatóak munka- és transzport-pozícióba.

A Lemken vetéstechnika alapelve a pontos vetési mélység tartása. Hiszen csak így garantálható az egyenletes robbanásszerű kelés, amely az egységes növényállomány alapfeltétele. Ennek az OptiDisc 25 is eleget tesz, hiszen a vetőcsoroszlyák paralelogramma felfüggesztése lehetővé teszi minden egyes csoroszlya számára a tökéletes talajkövetést, és egységes vetési mélységet garantál. Mindezt tökéletesen teszi akár mulcsba vetésről, akár hagyományos talajművelésről van szó. A csoroszlyák nyomása mechanikusan vagy opcionálisan hidraulikusan is állítható.

Lemken vetőgépAz egyenletes mélységtartás kulcsa a paralelogramma felfüggesztésű vetőegységek

Az új kombináció már rendelhető. Ha felkeltette érdeklődését a vetőgép, akkor kérem, keresse a Lemken Hungária Kft munkatársait!

Kelet-Magyarország: Szrnka Péter +36/30-852-5787
Nyugat-Magyarország: Póczik Balázs +36/30-748-5380

További információ itt: https://lemken.com/hu/vetes/pneumatikus-vetogepek/solitair/optidisc-25-vetoegyseg/

 

Lemken

 

 


Kapcsolódó hírek