fbpx

Vidéken vállalkozik? Akkor ezt figyelje!

Írta: Szerkesztőség - 2017 január 05.

36 milliárdból nyerhetnek most pénzt a vidéki cégek falusi turisztikai attrakciók és szolgáltatások továbbfejlesztésére, nem mezőgazdasági termék-, szolgáltatás- és technológiafejlesztésre, a tevékenység elindításához szükséges műhely vagy bemutatótér, interaktív bemutatók tartásához szükséges fejlesztésekre.

Újabb támogatás válik hozzáférhetővé agrárdiverzifikációra, új vállalkozások indítására, fejlesztésére azzal a pályázattal, amely a vidéki térség mezőgazdasági vállalkozásainak jövedelemstabilizálását, valamint a mezőgazdaságon kívüli vállalkozások elindítását, fejlesztését támogatja. A csaknem 36 milliárd forintos alapra („Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása” pályázati felhívás) vidéki térségekben működő mikrovállalkozások pályázhatnak, és vissza nem térítendő támogatásként maximum 160 000 eurónyi forintot kaphatnak, ami – földrajzi fekvéstől függően – akár a projekt 70 százalékát is finanszírozhatja.

Az érdeklődők 2017. április 3. és 2019. január 28. között nyújthatják be kérelmüket a www.mvh.gov.hu-n; az első értékelési szakasz május elejéig.