fbpx

Új NAVIGATOR kezelőszervek – nem csak az új gépekhez

Írta: - 2017 szeptember 26.

A Hardi NAVIGATOR egyik legjellemzőbb tulajdonsága a könnyű kezelhetőség, ebben segít az új, nagy fényerejű (napos időben is jól látható) színes, érintőképernyős, kapacitív LCD kijelzővel rendelkező HC 8600 8,4” (21,3 cm) és HC 9600 12” (30,7 cm) vezérlőmonitor.

A könnyen átlátható és teljesen magyar nyelven kommunikáló kezelői felület gyors és kényelmes megoldást kínál a legösszetettebb növényvédelmi feladatok vezérléséhez is. A testre szabható menüpozícióknak köszönhetően nem kell lapozgatni a menüpontok között – gyors és kényelmes megoldás a gépkezelő igényei szerint.

Két permetezőmenü is elérhető párhuzamosan – mindkettővel lehet dolgozni –, a gépkezelő választ felületet igény szerint.

Az osztott képernyő segítségével egyidejűleg követni tudja az összes munkafolyamatot, ennek segítségével a HC 86/9600 kijelzőn a permetezési adatok (dózis, nyomás, kezelt terület, tartályszint stb.) mellett egyidejűleg követhető a sorvezetés, az automata szakaszvezérlés és az ultrahangos szórókeret-szabályozás is!

A HC 86/9600 olyan intelligens funkciókat is támogat, mint a terményszenzorok adatainak feldolgozása, permetezés-térképezés vagy adatrögzítés, és azok továbbítása más eszközökre (telefonra, laptopra stb.), ill. akár 4 videokamera képét is meg tudja jeleníteni.

Az új kezelőmonitor mellé természetesen alapfelszereltség a jól bevált elektro-hidraulikus vezérlőegység és a multifunkciós HARDI JoyStick. Az új rendszer a korábbi NAVIGATOR típusokra is kompatibilis, így a legmodernebb vezérlés is felszerelhető régebbi gépekre igény szerint.

NAVIGATOR ISOBUS

Az egyre népszerűbb NAVIGATOR ISOBUS verzió választása esetén a standard növényvédelmi munkaműveletek vezérlése mellett az olyan intelligens funkciók, mint az automata szakaszvezérlés is közvetlenül az erőgép terminálján jeleníthető meg, amennyiben azt az erőgép rendszere is támogatja.