Viterra – jót tesz a talajnak 2017-ben is

Írta: - 2017 június 22.

A SAATEN-UNION több évtizedes hagyományokkal rendelkezik a köztes- és zöldtrágyanövények nemesítése terén. Fejlesztéseiben a modern mezőgazdaság igényeire adott korszerű technológiai válaszok testesülnek meg.

Extra minőségű vetőmag

Évente mintegy 50 hektár területet ölelnek fel a tenyészkertek, a kísérleti fejlesztések parcellái, a magas szaporulati fokú vetőmag-előállítások, valamint azok az ultramodern üvegházak, amelyekben egész évben folyik a nemesítési, fejlesztési tevékenység és a rezisztenciakutatás. A vállalat laboratóriumaiban elvégzett vizsgálatok mellett a nemzeti és nemzetközi kutatóintézetekkel és vállalatokkal folytatott együttműködések biztosítják a folyamatos fejlesztések alapját.

A SAATEN-UNION köztes- és zöldtrágyanövények vetőmag-előállításainak központja évtizedek óta Magyarországon van, évente több ezer hektár a szerződött termeltetések nagyságrendje. A szaporítóterületek gondos kiválasztása mellett a szántóföldi termelés és a vetőmagüzemi feldolgozás során alkalmazott folyamatos minőség-ellenőrzés biztosítja, hogy a forgalomba kerülő vetőmagok paraméterei felülmúlják a szabványok által megkövetelt értékeket. Ez a következetes minőségpolitika is hozzájárult ahhoz, hogy ma Európában a SAATEN-UNION vezető pozícióval rendelkezik a köztes- és zöldtrágyanövények, valamint a fonálférgek (Nematoda ssp.) elleni biológiai védekezés piacán, a cég és sikeres fajtáinak neve a magas minőség szimbólumává vált. A legkorszerűbb vetőmagtisztító és -feldolgozó, valamint nagy teljesítményű csomagolóberendezések garantálják, hogy az extra minőségű vetőmag időben rendelkezésre álljon a gazdálkodók számára.

Kiváló, a hatályos zöldítési és AKG-feltételeknek megfelelő keverékek

A hosszú távon is sikeres és fenntartható növénytermesztés számára kulcsfontosságú a talajok termőképességének megőrzése, illetve javítása. Illeszkedve a különböző vetésforgók által támasztott követelményekhez a Viterra termékcsaládban a jól ismert és a gyakorlatban is sikeresen alkalmazott köztesnövény-komponensek intelligens kombinációja erősíti a talajjavító hatást. A keverékeket kiemelkedő technikai minőség, a szabvány előírásai feletti tisztaság és csíraképesség-értékek jellemzik, az összetevők pedig kizárólag fémzárolt tételekből kerülnek ki. A viterra köztesnövény-keverékek folyamatos fejlesztés alatt állnak, a gyakorlati eredmények és tapasztalatok alapján optimalizáljuk őket. A VITAL, VITAL eco, SINALEX, TOPGRÜN és TRIOPLUS zöldítési keverékek 25 kg-os zsákban és 500 kg-os bigbag kiszerelésben, az AKG előírásainak megfelelő MIXAPIS 25 kg-os, a RANDSTREIFEN keverékek 20 kg-os csomagolásban kerülnek forgalomba.

Blum Zoltán
ügyvezető igazgató
SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu

Amennyiben szeretne ingyenesen és rendszeresen friss szakmai információkat kapni hasonló témakörben, regisztráljon itt!