fbpx

Világrekorder őszi búzafajta a KWS kalászos portfóliójában.

Írta: Szerkesztőség - 2018 június 01.

Ismert, hogy a Guinness-világ rekordot jelentő legmagasabb hektáronkénti szemtermést 2017-ben egy KWS által nemesített őszibúza-fajta érte el. Ez a világrekorder genetika Magyarországon is elérhető.

A KWS a vezető kalászos nemesítő Európában. A legkorszerűbb biotechnológiai eljárásokat alkalmazó nemesítési programjaiban elsőként sikeresen kombinálta a lehető legmagasabb szemtermést, a stabil malmi minőséget és a legfontosabb betegség ellenálló képességeket.

Ezek a korszerű őszibúza-fajták a magyar termelők számára is elérhetőek és új távlatokat nyitnak a búzatermesztésben. Megvalósult ugyanis egyetlen fajtában az átlagon felüli szemtermés és a magas minőség, kompromisszumok nélkül!

Az elmúlt időszakban több új fajtánkat is vizsgáltuk a NÉBIH három éves hivatalos kísérleteiben és ezek közül kettő a VYCKOR és a SANTORIN állami elismerést kapott.

VYCKOR korai típusú, tar kalászú, korszerű őszibúza-fajta. Jellemzője a magas termőképesség (3 év átlagában 23 %-al haladta meg a standard fajták átlagát*)! Beltartalma a malomipar elvárásainak megfelelő (A2/B1 farinográf érték, 13,6% átlag fehérje és 28,7% átlag sikértartalom*).

SILVERIO korai típusú, toklászos kalászú, magas termőképességű korszerű őszibúza-fajta. Jellemzői a kiemelkedően magas termőképesség, malmi minőségű szemtermés.

SANTORIN korai típusú, korszerű toklászos őszibúza-fajta. Új fajtáink közül a legmagasabb terméspotenciállal rendelkezik, a GUINESS világrekorder KWS OAKLEY megtalálható a szülői vonalai között!

FOXYL korai típusú, magas termőképességű toklászos, korszerű francia őszibúza-fajta. Intenzív termesztés technológia mellett magas termésre, egyben jó malomipari minőségre képes

Fajtáink jó általános betegség ellenálló képességgel rendelkeznek. A már jól ismert kiváló sárga rozsda tolerancia, erőteljes fuzárium ellenálló képesség és átlagos lisztharmat ellenálló képesség jellemzi őket.

A következő hetekben az ország több pontján szántóföldi bemutatóinkon várjuk Önöket, ahol megtekinthetik a világrekorder fajtáinkat!

*Forrás: NÉBIH

Kalászos agroszerviz: 
Dunántúl: 20/344-63-21
Alföld: 30/933-17-35

CÍMKÉK kalászosKWS