Vissza nem térítendő támogatás baromfi-tenyésztőknek

A támogatás célja a baromfitenyésztés során az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalások ellentételezése. Az igénybevételhez a megfelelő dokumentumokat kell kitölteni és a kincstár részére eljuttatni.

A vissza nem térítendő támogatás a takarmány nem kívánatos anyagtartalom mentességére, a kíméletes állatmozgatásra és szállításra, a megfelelő épület-mikroklíma biztosítására, valamint a csökkentett nyersfehérje-tartalmú takarmány használatára adható a baromfiállomány tartása során. Továbbá mezőgazdasági csekély összegű támogatás formájában vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe a mechanikai sérülés megelőzése, illetve a takarmányozáshoz ivóvíz minőségű víz biztosítása esetén.

A támogatás igénybevételéhez a 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet tartalmazza a részletes előírásokat, a 28/2019. (VI. 25.) számú Kincstár Közlemény pedig a 2019/2020. támogatási évi támogatások kifizetésének igénybevételéhez szükséges nyomtatványokat, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján.

A csatolandó mellékletek:
1. számú melléklet Kifizetési kérelem (N0818)
2.számú melléklet Csekély összegű támogatás iránti kérelem (N0819)
3 számú melléklet Szakmai ellenőrzési lap (N0820)
4. számú melléklet Állatorvos igazolás minták
5. számú melléklet Vágóhídi igazolás minta

 

állatjóléti támogatás baromfitenyésztés NAK