fbpx

Víz- és vegyszertakarékos megoldásokat kínál az állattartóknak a dunapataji Animal-Hygiene

Írta: Szerkesztőség - 2019 szeptember 19.

A dunapataji Animal-Hygiene Kft. az állattartók számára ajánl higiéniai technológiát, vegyszereket és az azok használatához elengedhetetlen gépeket és alkatrészeket. Termékeik környezetvédelmi szempontból is megállják a helyüket, nem mindegy, mit hagyunk gyermekeinkre.” – nyilatkozott Kiss Attila ügyvezető.

Mióta működik a vállalkozása, mit lehet tudni cégéről, az Animal Hygieneről és önről, aki irányítja?

– Vállalkozásunk az Ecolab nemzetközi hálózat részeként működik, amely a világ legnagyobb, higiéniával foglalkozó vállalata. Az Ecolab Magyarországon olyan üzletágakat üzemeltet sikeresen, mint a sörgyártás, a kórházhigiénia, a textil-, a szállodaipar, valamint a legkomolyabb ágazat, a mezőgazdasági-élelmiszeripari, amelynek kizárólagos képviselője itthon az Animal Hygiene.

Rólam annyit, hogy agrármérnökként végeztem a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen és az anyacég éppen akkoriban, tíz éve találta ki, hogy a mezőgazdasági ágazatát kizárólagos forgalmazóval indítja el Magyarországon. Így azóta, elsősorban a szarvasmarha, sertés és baromfi üzletág területén mindent mi forgalmazunk itthon, ami a higiéniával kapcsolatos. Ez alatt nem csak vegyszereket kell érteni, hanem az olyan gépeket és gépalkatrészeket is, amelyek hatékonyabbá teszik azok kijuttatását.

A környékhez egyébként az köt, hogy Dunapatajon lakom, ott van a cég központja és raktárbázisa is, de Kalocsán, a Dózsa György Szakközépiskolában végeztem.

Miért indította el annak idején a vállalkozást? Mi az üzletpolitikája?

– Számomra nagyon fontos, hogy a hazai mezőgazdasági vállalkozásokhoz olyan technológiát juttassunk el, ami környezetvédelmi szempontból is megállja a helyét, tehát víz- és vegyszertakarékos. Nagyon erős vegyszereket forgalmazunk, ezért is fontos, hogy minél kevesebbet kelljen ebből és a vízből is használni. Két kis gyermekem van, már csak miattuk, a jövő számára is szeretném a természetet megóvni. Az állattartásnál kiemelt szerepe van a betegségek megelőzésének, hogy eleve megakadályozzuk azok kialakulását.

Mit gondol, miben nyújt mást, többet, mint a hasonló termékeket kínáló vállalkozások?

– A szlogenünk így szól: tisztább, biztonságosabb, hatékonyabb termékeket kínálni, mint a piacon található cégek. Fiatal kollégáink vannak, ezért gyorsan reagálunk egyegy problémára. Ilyenkor akár már másnap ott vagyunk és nem csak a legújabb technológiával, vegyszerrel, hanem szaktanácsadással is segítjük a gazdákat.

Ha jól tudom, a tanácsadással egészen komolyan, különböző rendezvényeken foglalkoznak…

– A legnagyobb országos mezőgazdasági kiállításokon mindig megtalálnak minket a gazdák. Ilyen május elején az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, a kétévente megrendezett Országos Mezőgazdasági Élelmiszeripari Kiállítás Vásár Budapesten, valamint a minden ősszel megtartott Kaposvári Állattenyésztési Napok.

Milyen termékeket kínálnak a gazdálkodóknak és miért fontos ezek használata?

– Négy fő termékcsoportunk van: a tőgyhigiénia, a lábvéghigiénia, a fejőház és a vízhigiénia. A termékek használata azért is fontos, mivel előbb-utóbb megbetegszik az ember és az állat is, márpedig a megelőzés nem csak jobb, hanem olcsóbb is. Ezen kívül azért ajánlatos e vegyszerek használata, mert nagyon komoly élelmiszer-biztonsági előírások vannak arra nézve is, hogy mivel kezelhetik a gazdálkodók az állatokat, amelyeket vagy az abból készült termékeket az Európai Unióban szeretnék értékesíteni.

Szöveg: www.kalohirek.hu