fbpx

VM: a MOSZ-t a civilek nem választották az egyeztetés tárgyalópartnerei közé

Írta: Szerkesztőség - 2013 március 07.

Budapest, 2013. március 6., szerda – A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) azért nem kapott meghívást keddre az új földtörvénnyel kapcsolatos egyeztető megbeszélésre, mert az azt kezdeményező a 7 civil szervezet a MOSZ küldötteit nem választotta be a tárgyalópartnerek közé – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdán az MTI-vel.

 

 

A minisztérium a MOSZ szerdai közleményére reagált, amelyben a szövetség sérelmezte, hogy kihagyták a keddi érdekegyeztetésből.

A tárca hangsúlyozza: nem kíván beavatkozni a civil szervezetek eseti együttműködésébe.

Így nem foglal állást abban a kérdésben sem, miért nem került be senki a MOSZ részéről a grémiumba.

Az agrárkormányzat a MOSZ-szal is kész a véleménycserére – áll a közleményben.

A Vidékfejlesztési Minisztériumban kedden fogadták az új földtörvénnyel kapcsolatos megbeszélést kezdeményező 168 civil szervezet képviselőjét.

A tárgyaláson e szervezetek nevében eljáró 7 egyesület ügyvivői vettek részt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter meghívására.

Az egyeztetésen a tárca szakértői meghallgatták a felvetett elképzeléseket, számba vették az ötleteket és válaszoltak a kérdésekre – fogalmaz a VM.

A MOSZ úgy vélte: talán azért nem kaptak meghívást, mert korábban részletesen elemezték a kormány törvényjavaslatát és kimutatták a mezőgazdasági termelésre, a vidéki foglalkoztatottságra várható negatív hatásait .

Nyomatékkal felhívták a figyelmet arra, hogy a törvény következtében az élelmiszer árak drasztikusan növekedni fognak.

Az agrár-érdekképviselet jelezte: annak ellenére, hogy eddig (szerinte) nem került sor érdemi egyeztetésre .

Fenntartja a tervezettel kapcsolatos észrevételeit és követeli azok figyelembe vételét.

 

MTI 2013. március 6.