fbpx

VM: Jenes Barnabás lesz a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója

Írta: - 2014 január 02.

VM: Jenes Barnabás lesz a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatójaBudapest, 2013. december 31., kedd (MTI) – Január elsejével megkezdi működését a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK), az új intézmény főigazgatói feladatainak ellátásával egy évre Jenes Barnabást, a Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont főigazgató-helyettesét bízta meg a vidékfejlesztési miniszter – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden.

A gödöllői székhellyel megalapított központ tizenhárom agrár- és élelmiszergazdasághoz kapcsolódó kutatóintézet összevonásával jön létre, további négy kutatóintézet gazdasági társaságként csatlakozik hozzá.

A VM közleménye szerint az új, 300 kutatót foglalkoztató intézménnyel olyan integrált agrárkutató hálózat jött létre, amely magas színvonalon képes a magyar agrárgazdaság versenyképességének javítását elősegítő gyakorlatorientált kutatási-fejlesztési és innovációs programok kidolgozására, végrehajtására. A NAIK nemzetközi szinten is jelentős méretű intézményként kapcsolódhat a világ tudományos vérkeringésébe, növelheti a hazai agrárkutatás elismertségét – teszik hozzá.

MTI 2013. december 31.