VM: tíz pincészet mutatkozik be az ENSZ élelmezésügyi kongresszusán

Írta: - 2014 március 05.

VM: tíz pincészet mutatkozik be az ENSZ élelmezésügyi kongresszusánBudapest, 2014. március 4., kedd (MTI) – Tíz magyarországi pincészet borai mutatkoznak be március 4. és 6. között az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) kongresszusán Budapesten – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-vel kedden.

Közölték: a tárca nemzeti borkiválóság programja az idén is megteremti annak lehetőségét, hogy a hazai és nemzetközi rendezvényeken bemutassák a borkiválóságokat.

A közlemény idézi Kiss Elizát, a tárca borágazat fejlesztéséért felelős miniszteri biztosát, aki elmondta: a pincészetek borászai is meghívást kaptak, személyesen mutathatják be a borokat a vacsorán. A FAO kongresszusa a családi gazdaságok évében zajlik, ezért olyan családi pincészeteket választottak, akik kicsiben alkotnak világszínvonalat.

A gálavacsorára a Nemzeti Borkiválóság Program 500 palack bort vásárolt meg, ezzel is segítve a borászok és pincészetek bemutatkozását, valamint ismertségük növelését – közölte a VM.

MTI 2014. március 4.