növény

Nincsen olyan gazdasági növényünk, melynél a kezdeti fejlődés intenzitása ne befolyásolná döntően a termesztés későbbi sikerét.
A helyesen összeállított zöldítéssel egy lazább talajszerkezetet kapunk, különösen, ha mélyreható gyökérzetű fajt is tartalmaz a keverékük.
A hatékonyságnövelés egyik eszközét ma egyesek az ammónium-ion nitrát-ionná alakulásának gátlásában látják.
Lassan de biztosan eljutunk a kockás füzetbe hébe-hóba felírt számoktól a teljesen automatizált folyamatos adatgyűjtésig. Nézzük, hol tartunk most, és hogy jutottunk el idáig!
Azt, hogy eddig a kémiai növényvédelem mindenhatóságának bűvöletében keveset foglalkoztunk a növények egészségügyi állapotát meghatározó egyéb tényezőkkel. Nos itt az ideje!
A szója tápértékét növeli, hogy keményítőt nem tartalmaz. A többi hüvelyes növényhez hasonlóan nem csak a szójamag, hanem az egész növény gazdag fehérjében.
A modern mezőgazdaságban a rendszerszintű gondolkodás elengedhetetlen.
A magyar mezőgazdaság versenyképességének fokozása érdekében a GMO-mentesség óriási lehetőséget jelent.
Kevesebb stressz, erőteljesebb teljesítmény – sok múlhat e készítményeken.
A riolittufa őrleménye igen jelentős nyomelem- és ritkaelem-tartalmú kőportrágya. Ioncserélő-képessége révén alkalmas a talaj kémhatásának stabilizálására.
Fozát® 480 és Flumite® 200 – az Agro-Chemie kínálatából.
A termesztett növény oldaláról a megfelelő kalciumjelenlét jelentősége kettős.
Az új szabályozás támogatja a hatékonyabb növény-egészségügyi felderítést.
A megfelelő foszforellátás rendkívül fontos a növények számára.
Kora tavaszi feladat, hogy talajaink újra életre keljenek, javuljon a talajszerkezet, helyreálljon a talaj tápanyag-szolgáltató képessége, növekedjen a talajba bevitt szerves és szervetlen tápanyagok feltáródása, illetve a tápanyag hasznosulása.
Az erős növény ősidők óta jó befektetés, a gyenge viszont ráfizetés, anyagi kár, bosszúság a gazdának. Ki mint vet, úgy arat. Ez nem változott évszázadok alatt sem.
A Macrophomina phaseolina a világon szinte mindenhol előforduló, rendkívül polifág gomba: több mint 500 növényfajt károsít, nagy jelentősége van a trópusi és szubtrópusi területeken is
Arassa le ön is a hasznot a Bayerrel!
Eljárások a tavaszi időszakban az áttelelő kórokozók és kártevők ellen
Az AGRO.bio az elmúlt években a Demo Farm Projekt keretein belül és több termelő partnerénél is vizsgálta technológiáinak teljesítményét üzemi körülmények között.