Védjegy népszerűsítheti a hazai húst
Az ezredforduló óta 40%-kal csökkent a sertésállomány, a kocáké még súlyosabb arányban.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreAz ezredforduló óta 40%-kal csökkent a sertésállomány, a kocáké még súlyosabb arányban.
A 43/2013. (V. 29.) VM rendelet nyomán mintegy 23,1 százalékos bővüléssel az ország területének 68-69%-a lett nitrányérzékeny besorolású.
A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy bevezetésével is a sertésállomány és a sertéshús belföldi fogyasztásának növelését igyekszik támogatni a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).
A magyar állattenyésztés versenyképességének egyik kulcsa, hogy a tenyészállatok genetikai képességén túl milyen tartástechnológiát alkalmaznak a gazdálkodók.
Palotás Sándor tulajdonos-ügyvezető köszöntője után elsőként Veres Zoltán a Génbank-Semex Magyarország Kft. ügyvezetője tartott előadást a minőségi szaporítóanyag termelésről.
A vidék közbiztonságának növelése érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közel a duplájára emeli a mezőőrök foglalkoztatásához az önkormányzatoknak nyújtott állami hozzájárulás mértékét.
Az afrikai sertéspestis ellen Kárpátalján foganatosított intézkedéseket vitatta meg csütörtökön Ungváron az ukrajnai megye állami állatjárványügyi rendkívüli bizottsága.
Megkezdődött a Tavaszi madárles, a már 51 ország részvételével zajló játékos nemzetközi madárvonulás-figyelő program.
Szemelvények / érdekességek a nemzetközi irodalomból.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.
This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.
Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.
A feltétlenül szükséges sütiket mindenkor engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.