A magyar borkérdés
Sokan úgy gondolják, hogy az Országos Borszakértő Bizottság (OBB) nyáron történt megalakulásával egy új szervezet jött létre, pedig ennek az intézménynek évszázados hagyománya van hazánkban.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreSokan úgy gondolják, hogy az Országos Borszakértő Bizottság (OBB) nyáron történt megalakulásával egy új szervezet jött létre, pedig ennek az intézménynek évszázados hagyománya van hazánkban.
Ha a következő hetekben nem sújtja komoly fagy a szőlőket, idén vidám szüret várható, s bőségesen lesz bor.
A magyar szőlészet és borászat mindig is a mezőgazdaság ékköve volt.
Komoly károkat okozhat a borászatoknak a meleg tél, a Balaton mellett évek óta nem készítettek jégbort, s erre az idén is kevés az esély.
A tokaji aszú és a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék hungarikum díjat kapott kedden.
Kiemelkedő évjárat lesz a 2013-as Tokaj-Hegyalján, az új borvidéki rendtartási minőségi követelményeknek is megfelelő első palack aszú 2016-ban kerülhet a boltok polcaira.
A tradicionális hazai szőlőfajtákra épül a 9. Magyar Borok Bálja menüjéhez összeállított borsor.
Rendben lezajlott a hegyközségek szervezeti megújítása, de még számos finomhangolásra van szükség ahhoz, hogy valóban egy európai szemléletű, innovatív testületté váljanak a hegyközségek, amelyek méltóképpen képviselhetik majd a borágazat egészét.
A végéhez közeledik a szüret a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, az idén kiemelkedő a szőlő, illetve az aszú minősége, a térség legnagyobb szőlőfelvásárló és borászati cége, az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház (TK) Zrt. pedig egyre inkább a minőségre helyezi a hangsúlyt.
Exkluzív kiadványt mutattak be hétfőn a Vidékfejlesztési Minisztériumban a magyarországi fehér borokról.