Ötvenféle egri bort lehet kóstolni a hétvégi Egri Csillag Fesztiválon
Idén 25 borászat képviselteti magát egy-egy Egri Csillaggal és Egri Bikavérrel a 3. Egri Csillag Fesztiválon, amelynek csütörtöktől szombatig az egri vár ad otthont.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreIdén 25 borászat képviselteti magát egy-egy Egri Csillaggal és Egri Bikavérrel a 3. Egri Csillag Fesztiválon, amelynek csütörtöktől szombatig az egri vár ad otthont.
Folytatódik a szőlész-borász ágazatot segítő támogatások kifizetése.
A Mészáros-Borház Borászati Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Intézetének (SZBI) együttműködésében termesztett.
Nagy az érdeklődés a magyar borok iránt a világ vezető borszakmai vásárán, a düsseldorfi ProWein kiállításon, és a számos szakmai érdeklődő is megerősíti, hogy a magyar bor felveszi a versenyt a világ élvonalbeli boraival.
Lezárultak a kínai és az európai boripar képviselői közötti egyeztető tárgyalások, Kína befejezi az európai borokkal kapcsolatos dömping- és szubvenció-ellenes vizsgálatát, amelyet tavaly nyár közepén indított.
A rendezvény célkitűzése az volt, hogy a szakmai előadások során a kollégák áttekintést adjanak arról, mit jelent és hogyan jelenthet még többet a BASF és partnerei számára az integrált gondolkodás a szőlő- és borágazatban.
Az európai borágazat további erősítése, a borturizmusban rejlő lehetőségek jobb kihasználása és a fiatal borászok képzésének fontosságára hívta fel a figyelmet az Európai Bortermelő Régiók Gyűlésének (AREV) francia elnöke csütörtökön Pécsett.
Magyarországon az elmúlt évben 3,8 millió tonna szőlőt szüreteltek le, csaknem 64 ezer hektárnyi termőterületről, a hektáronkénti termésátlag pedig megközelítette a 7 tonnát.
Hat magyar és négy osztrák pincészet képviselői vetik össze a borkészítéssel, a bormarketinggel és a borturizmussal kapcsolatos tapasztalataikat az 1. Magyar-Osztrák Bortalálkozón kedden Budapesten.
Tíz magyarországi pincészet borai mutatkoznak be március 4. és 6. között az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) kongresszusán Budapesten.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.
This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.
Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.
A feltétlenül szükséges sütiket mindenkor engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.