Kulcs a stabilitáshoz
Az optimális talajállapot és talajkémhatás döntő feltételek a termelési kockázat csökkentéséhez a kukoricatermesztésben
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreAz optimális talajállapot és talajkémhatás döntő feltételek a termelési kockázat csökkentéséhez a kukoricatermesztésben
A talajjavítás alapvetően a talajra koncentrál, és annak javításával a gazdálkodás általános sikerességének javítását és azt követően a jó talajállapot fenntartását tűzi ki célul.
Tudta-e, hogy az alacsony pH, a talaj savanyodása kifejezetten kedvez a kórokozó mikroorganizmusok túlsúlyba kerülésének?
Talajainkat a savanyító tényezők, savanyító hatások folyamatosan érik a talajt, napjainkban még intenzívebben, mint akár a közelmúltban is.
Miért hasznos a kalászosok vetése előtt meszezni?
Kalászos növényeink művelhető területünk jelentős részét foglalják le minden évben, és a gazdálkodásban, illetve az élelmezésben betöltött szerepük nyilvánvaló.
Valamennyiünk számára ismert a talajok meszezése, mondhatjuk, hogy évezredekre visszanyúló gyakorlatról van szó, amely korábban hazánk mezőgazdálkodásában is rendszeres volt.
Az optimálisnál alacsonyabb pH oka a kalcium eltűnése a talajból, amely jelenség számtalan termést limitáló hatással bír.
Szélsőséges csapadék-eloszlás, hőségrekordok, nehezen művelhető, egyes időszakokban művelhetetlen terület, elvárásokat messze nem teljesítő terméshozamok.