Eddig romlott, idén javulhat az EU csirkehús-kereskedelme
Idén javíthat piaci eredményein az EU csirke- és baromfihús-kereskedelme. Hatalmas a verseny, de nő a belső fogyasztás.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreIdén javíthat piaci eredményein az EU csirke- és baromfihús-kereskedelme. Hatalmas a verseny, de nő a belső fogyasztás.
Stablizálták az ukrán csirkehús-gyártást, de az EU szigorításai miatt más piacokra terelheti az exportot.
Hasít a brazil mezőgazdaság: a baromfiexport tavaly bő 6 százalékkal nőtt, Európa mellett Ázsiában is tarolnak.
Feje tetejére áll az egész ma ismert mezőgazdaság, ha elterjednek a ma még laboratóriumban előállított műhúsok.
Az élelmiszer-termelés nemcsak szabályokat, hanem kultúrát is igényel.
Fordulat a mezőgazdaságban: a húsmentes termékek miatt új célt kell találni a termőföldekre…
Nem tudnak ellenállni ennek a talán soha vissza nem térő piaci helyzetnek.
Sokkal többet fizetünk a tojásért, mint a németek.
Nagyjából helyreáll Európa csirkehús-kibocsátása idén, de a jövedelmezőség szempontjából rosszak a kilátások.
Mire elfogynak a fagyasztott készletek, helyreállhat a kínai hústermelés. Máris érezzük a hatását a sertésátvételi árakban.