Ismét Mórahalmon termeltet paprikát a Kotányi
Együttműködési megállapodást kötött Mórahalom Önkormányzata, a Kotányi fűszer-kereskedelmi cég és a Fűszermalom Kft. a szegedi paprikatermelés fellendítése érdekében.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreEgyüttműködési megállapodást kötött Mórahalom Önkormányzata, a Kotányi fűszer-kereskedelmi cég és a Fűszermalom Kft. a szegedi paprikatermelés fellendítése érdekében.
Az elmúlt időszakban érezhetően, 70-ről 75 százalékra nőtt a Magyarországon előállított élelmiszerek fogyasztása.
A világ élelmiszertermelésének 90 százalékát a családi gazdaságok adják.
Mintegy 50 millió tonna gabona, az éves termés 8,3 százaléka vész kárba évente Kínában.
A piaci előrejelzések szerint Európában és a világban is nő a mezőgazdasági és élelmiszertermékek iránti kereslet.
Tíz magyarországi pincészet borai mutatkoznak be március 4. és 6. között az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) kongresszusán Budapesten.
A FAO/WHO élelmiszer-analitikai és mintavételi módszerekkel foglalkozó szakbizottsága 2014. március 3-7. között Budapesten tartja ülését.
Új tulajdonossal indul újra április elején az elmúlt év januárjában bezárt sátoraljaújhelyi húsüzem, a Zemplén-Food 1889 Kft. először 15-20 embert alkalmaz majd, míg az év végére már 30 dolgozóval számolnak.
Oltalom alatt álló földrajzi jelzéssé (OFJ) nyilvánította pénteken az Európai Bizottság a szentesi paprika termékelnevezést.
Március 7-ig nevezhetnek a pálinkaházak a Pálinka Ország kóstolóra, a megmérettetés eredményeként május elejére létrejöhet a pálinkakiválóságok könyve.