Érdekli Önt, hogyan készül a jó pálinka?
Pálinka- és a párlatkészítéssel indul a NAK „Tanuljunk együtt!” programsorozata!
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélrePálinka- és a párlatkészítéssel indul a NAK „Tanuljunk együtt!” programsorozata!
Kiskunhalasi szakmai és fajtabemutató a Bács Gazda-Coop szervezésében
230 milliárd forint támogatás áramlott az élelmiszeripari szektorba hazai és EU-s forrásból.
70 éve még évente csaknem 3 millió tonna krumplit termelt Magyarország.
Idei évben a hazai szilvatermés átlagosnak mondható, mintegy 60-65 ezer tonna gyümölcsöt takaríthatnak be a gazdálkodók.
A környező országokban bevett áraktól eltérően méltatlanul alacsony, 13 forintos áron veszi át a magyar almát az északkelet-magyarországi termelőktől az osztrák felvásárló.
Helyzetünket jelenleg is a tartós válság jellemzi.
Technológiai lemaradás, termékszerkezeti kényszer és hiányzó munkaerő is gátolja a zöldség-gyümölcs feldolgozóipart.
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szakmai egyeztetést folytatott a hazai kis-, és közepes húsipari vállalkozásokat tömörítő Vállalkozó Húsiparosok és Húskereskedők Szövetsége, azaz a Húscéh képviselőivel.
Van igény a feldolgozott magyar élelmiszeripari termékekre bel- és külföldön egyaránt.