Az ökológiai gombatermesztés sajátosságai
Cikksorozatunkban ezúttal az ökológiai élelmiszer előállítás egyik érdekes, meglehetősen speciális ágazatát, az ökológiai gombatermesztést mutatjuk be.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreCikksorozatunkban ezúttal az ökológiai élelmiszer előállítás egyik érdekes, meglehetősen speciális ágazatát, az ökológiai gombatermesztést mutatjuk be.
Egy időben felhagytak a kultivátorozással a gazdák, mostanra viszont újra előtérbe került, főként a kapás növények termesztésében.
A hamis és az illegális növényvédő szerek veszélyeire figyelmeztet országos felvilágosító kampányával a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal.
A 21. század elején az emberiség egyre nagyobb elánnal keresi a fosszilis energiaforrások helyettesítésére alkalmas technológiákat, hogy az önpusztítás helyett egy valóban fenntartható erőforrásokra alapozott, új gazdaságot hozzon létre.
Az utóbbi néhány évben a gombák elleni növényvédelmi technológiákban a kontakt hatóanyagú készítmények „reneszánszukat élik”.
Van, aki azt válaszolja megpróbáljuk elviselni, de van, aki eltöpreng azon, hogy vajon mi lenne jobb megoldás annál.
Az elmúlt évszázad derekától kezdődően egyre több kutatás és tanulmány foglalkozott a szintetizált műtrágyák talajromboló és környezetterhelő hatásával.
A kukorica trágyázási technológiájában az elmúlt években megjelentek az olyan alaptrágyázást kiegészítő készítmények, mint a mikrogranulált starter műtrágyák vagy a növény gyökérzetét, betegség-ellenálló képességét növelő magas foszfor és kálium levéltrágyák.
A jó idő érkeztével egyre sürgetőbbé válik a határban a területek szemlézése és a tervezés a vetés előkészítésre.