Növényvédőszer-maradékok az élelmiszerekben
Az Európai Növényvédőszer Gyártók Egyesülete nagyon szigorúan értékeli a szermaradványok jelenlétét az élelmiszerekben.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreAz Európai Növényvédőszer Gyártók Egyesülete nagyon szigorúan értékeli a szermaradványok jelenlétét az élelmiszerekben.
A kalászos gabonafélék tavaszi növényvédelmének szakszerű és költségtakarékos megoldására mutatunk be néhány további, gyakorlatból vett termelői tapasztalatot.
„Isteni” rovarölő szer és az új kirobbanó hatékonyságú repcehibrid mellett egy titokzatos, jövőbeli gyomirtóról is szó esett azon a konferencián, amelyet a Bayer CropScience 2014. november 25-én Kecskeméten tartott meg.
A kalászos gabonafélék növényvédelmének szakszerű és költségtakarékos megoldására mutatunk be néhány gyakorlatból vett termelői tapasztalatot.
A kiszámíthatatlan időjárás, az átalakulóban lévő fogyasztói szokások és az egyre elérhetőbb csúcstechnológiák világszerte arra ösztönzik a termelőket, hogy új, a növénytermesztési és -védelmi folyamatokat megreformáló megoldásokat keressenek.
A szőlőt számos kórokozó károsítja. A vírusok szaporítóanyaggal és vírusvektor fonálférgek közvetítésével terjednek.
Mára divatba jöttek a gasztronómiai vigasságok, nem győzünk választani a különféle éttermek és borozók bővülő kínálatából.
Az özönnövények terjedését nagymértékben elősegíti a természetes élőhelyek különböző okokból történő bolygatása vagy a helytelen mezőgazdasági gyakorlat.
A fehérjében gazdag takarmányszóját az elmúlt években egyre nagyobb területen termesztik hazánkban.
Ilyen volt például az a pusztaszabolcsi termelő, aki a szilva hajtásain fedezett fel oda nem tartozó dudorokat.