Ennyi méz a világon nincs…! Tényleg nincs, ezért kell a szigor
Érezte már az Olvasó a hipermarketekben, hogy egyszerűen nem lehet annyi narancs, ásványvíz, tej vagy méz, mint amennyit világszerte a zsúfolt polcokon látni?
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreÉrezte már az Olvasó a hipermarketekben, hogy egyszerűen nem lehet annyi narancs, ásványvíz, tej vagy méz, mint amennyit világszerte a zsúfolt polcokon látni?
A fele sem igaz – mondhatjuk keserű iróniával a ma mezőgazdaságában termelt zöldségekre-gyümölcsökre…
A tejtermelő szarvasmarha-ágazat gazdaságosságát jelentősen befolyásolja az állomány egészségi állapota, a tartás, takarmányozás hibáira visszavezethető anyagforgalmi zavarok.
Mondják, hogy az állattartás a mezőgazdaság rögösebb útja.
Korábban a gazdák elsősorban a bivalyok fizikai erejét használták ki (nem véletlenül született a kifejezés: „bivalyerő”), manapság sokkal inkább a különlegessége, valamint a bivalyhús és a -tej mennyisége, valamint a turisztikai látványosság a fő szempont.
Az előnyei ellenére, a koca teje több veszélyt is hordozhat a malacok számára.
A tejelő szarvasmarha tenyésztésben felmerülő problémák elsődleges okozója közvetlenül vagy közvetve az acidózis.
Nőnek az árak és a termelés, de a kitettség és fejletlenség még hátrány
Az alacsony árak és a kilátástalan értékesítési körülmények nyomasztó helyzetbe sodorják az állattartókat.