FAO főigazgató: a világ élelmiszertermelésének 90 százalékát a családi gazdaságok adják
A világ élelmiszertermelésének 90 százalékát a családi gazdaságok adják.
A világ élelmiszertermelésének 90 százalékát a családi gazdaságok adják.
A szélsőséges időjárás következtében a tavaszi vetés és talaj előkészítési munkálatokban 2-3 hetes késés volt tapasztalható.
A növénytermesztés kibocsátási volumene 2013-ban 22 százalékkal haladta meg a múlt évit, az állattenyésztésé viszont 3 százalékkal elmaradt attól.
A munkanaphatáson túl az élelmiszeripar, a gépgyártás és a járműgyártás eladásainak növekedése miatt 4,8 százalékkal nőtt az ipari termelés júliusban az egy évvel korábbihoz képest.
Augusztus 3-án, szombaton rendezik meg a mézvásárral egybekötött nemzetközi méhésztalálkozót Jászberényben.
Befejeződött a dinnye ültetése és vetése országszerte, 2013-ban a termelők tíz százalékkal nagyobb területen termelnek dinnyét, mint tavaly.
Az Európai Unióhoz történt, ide, s tova már közel kilenc évvel ezelőtti csatlakozásunk komoly lendületet adott a magyar agrár- és élelmiszeripari termékeknek.
Mint ismert, 2015 áprilisától megszüntetik a tejtermelést korlátozó intézkedést, a kvótarendszert.
Tavaly növekedett a mezőgazdaságban előállított termelési érték, előzetes adatok alapján elérte a 2229 milliárd forintot az előző évi 2168 milliárd forinttal szemben.
A javuló szőlészeti és borászati technológia hatására ma már csúcsminőségű borok jelennek meg a forgalomban.