dinnye

Az áruházlánc árletörő akciót hirdetett, és a dinnyét olcsó, vevőcsalogató reklámeszköznek tekintette!
Hamarosan mobiltelefonos alkalmazás segíti a legjobb dinnye kiválasztását
Egyre több fogyasztó keresi a jó minőségű, édes, zamatos sárgadinnyét!
A NAK és az Agrármarketing Centrum 2019-ben is folytatja dinnyepromóciós kampányát.
Tárgyalást nem kért a nyárlőrinci gazda, aki megverte a tolvajt.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2018. év végén megtartott dinnyetermesztési roadshow-jának egyik kiemelt célja, hogy korszerűsítési javaslatokat mutasson be a termelők számára.
Hamarosan befejeződik a dinnyeszezon a termelőkörzetekben, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből még augusztus végéig bőségesen érkezik gyümölcs. A...
Sok termelő nem tudta időben leszedni a termést, a kiadós esők miatt romlott a kint maradt dinnye minősége.
A tavalyi kampány folytatásaként a mai naptól 2018. augusztus 20-ig, a VOLT Fesztiválon, a Labdarúgó ViIágbajnokság alatt köztéri óriás kivetítőknél, valamint gyermektáborokban kóstoltatásokkal, továbbá az újságírók számára a ,,Nyitott dinnyeföldek” nappal készülnek a szervezők.
A következő hónap végére már bőséggel vehetünk hazai dinnyét a piacon, zöldség-gyümölcs-boltokban. És most már nem kell külön keresgélni a finom...
A tél beálltával talán ellentmondásosnak tűnik a nyár legüdítőbb csemegéjéről, annak idei évi termelési és külkereskedelmi problémáiról eszmét cserélni...
Már az ajtón kopogtat az egyik legnépszerűbb nyári gyümölcsünk szezonja.
Kertészeti különszám a zöldség- és dísznövénykultúrák növényvédelméről, hatékonyságjavító tippekkel.
Szabadverseny, multik és a szokásos tagoltság akadályozza az ágazat eredményességét.
Az átlagosnál kisebb méretű, viszont igen zamatos magyar dinnye kerülhet idén a fogyasztók asztalára.
Sikeres a 2011-ben elindított nemzeti dinnyeprogram, amit az is jelez, hogy az utóbbi években 6000 hektárra nőtt a görögdinnye termőterülete Magyarországon, és a fogyasztása is 20 százalékkal emelkedett.
A magyar dinnye július eleje óta kapható a hazai üzletekben, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt figyelmet fordít a nyári szezonális termékek, így a görögdinnye ellenőrzésére.
Kérte a vásárlókat, hogy az itt-ott még fellelhető import dinnye helyett vegyenek magyart.
Veszélyt jelenthet a magyar termelőknek a gyengébb minőségű, import görögdinnye piaci ár alatti értékesítése - közölte a növényvédőszer- és vetőmag értékesítő Syngenta Magyarország csütörtökön az MTI-vel.