egészség

Itt legalább, úgy fest, bejött az áfacsökkentés…
Több hal, több egészség, több gazdasági haszon – ezért is indul újra ösztönzőkampány.
A nap mottója: Felelősséggel az egészségért!
A magyar mezőgazdaság versenyképességének fokozása érdekében a GMO-mentesség óriási lehetőséget jelent.
A Macrophomina phaseolina a világon szinte mindenhol előforduló, rendkívül polifág gomba: több mint 500 növényfajt károsít, nagy jelentősége van a trópusi és szubtrópusi területeken is
Eljárások a tavaszi időszakban az áttelelő kórokozók és kártevők ellen
Ma ünnepeljük a Víz Világnapját
A böjti menübe is beilleszthető az egészséges húsféleség fogyasztása.
Az, hogy milyen forrásból, milyen tisztaságú, beltartalmi értékű élelmiszert fogyasztunk, közvetlenül meghatározza az egészségünket.
Óvjuk, tápláljuk 2019-ben is a termőtalajaink egészségét
A pálinka élmény – csúcsgasztronómiai szintű italok Harcról
5 meggyőződés, amely beleégett a magyar vásárlók tudatába
Pár év alatt másfélméteres humuszréteg felejteti el az ekét, és csökkenti a műtrágyázást a Sersia-földeken.
Csak a munkaerőhiány áll a nemesapáti kecsketenyészet kibontakozásának útjában
Miért és hogyan érdemes a talajmegújító gazdálkodásra váltani? Ausztrál, francia, amerikai és magyar gazdák mesélnek az átmeneti időszakkal kapcsolatos tapasztalataikról és a bekövetkező változásokról – a talajban, az agrotechnikában és természetesen a fejekben.
A mézfogyasztás fontosságáról, a méz élettani hatásairól és táplálkozásunkban betöltött nélkülözhetetlen szerepéről indít közös fogyasztásösztönző kampányt az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC), az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
A Tojásszövetség és a TÉT Platform a gyerekek hiányos, helytelen reggelizési szokásaira javasol megoldást, ami egyúttal a tojásfogyasztás emelkedését is jelentené.
Egy egész környékről járnak Tamáshoz a biotermékre vágyók
A rövid ellátási láncban rejlő lehetőségekről, a helyi termékek kitörési lehetőségeiről és a termelői együttműködésben rejlő előnyökről is szó esett a NAK szeptemberi kaposvári tanácskozásán.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcal külterületén kilőtt vaddisznóból mutatta ki az afrikai sertéspestisvírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma.