tavasz

A tapasztalat azt mutatja, hogy az cselekszik körültekintően, aki okszerűen legalább két gombaölős védelmet biztosít a gabonájának; a durum és magas minőségi cél esetében ez a szám inkább három.
Így gondozd a repcédet a sikerért!
A sokféleképpen elkészíthető kucsmagombával különleges finomságot tehetünk az asztalra.
A klímaváltozás számos nehézséget okoz a növénytermesztésben a változékonyság, az aszályos időszakok és a mind gyakoribb hőstresszes napok miatt.
Eljárások a tavaszi időszakban az áttelelő kórokozók és kártevők ellen
A szürke téli hónapok után igazi felüdülést jelentenek az első meleg napok.
Zajlik az élet a hazai és európai kukorica- és gabonapiacokon. Szokatlan aktivitással indult az év, szinte minden piacon, amit a hazai termelők is érezhetnek.
A több éve tapasztalható enyhe telek után 2018 decemberében és idén januárban újra érezhettük a téli hideg hatásait.
Az előrejelzés szerint fokozódik a vízhiány a talajokban.
Jelen sorok írásakor még joggal bizakodhatunk abban, hogy az idei telünk végre olyan lesz, amilyennek egy télnek lennie kell
Hazatért az első gólya.
A klímaváltozás jelentékenyen átformálja gazdálkodásunkat.
A Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a várható piaci körülményeket figyelembe véve tavaszi árpa esetében nettó 100 ezer, míg a zab tekintetében 105 ezer forintos tonnánkénti tájékoztató árat tett közzé.
Gyakran kapunk kérdéseket a lombtrágyázással kapcsolatban, annak jelentőségéről...
Mi történt a nagyvilágban?
Nincs munkáskéz, akadozik a feldolgozás, van árudömping és olyan időjárás, amilyenben tervezni és lassan termeszteni is alig lehet.
A tavaszi vetések jól sikerültek, száraz volt a talaj, és megint lehetett olyan helyeket látni, ahol elhúzódott a kukorica kelése. Az tudjuk, mert...
Az utóbbi években egyre többen ismerik fel az őszi gyomirtás előnyeit. Ma már 100 ezer hektárt meghaladó területen alkalmazzák a termelők, és aránya évről évre növekszik.
A klímaváltozás következtében várható kevesebb csapadék, valamint a száraz időszakok hosszának növekedése és a hőmérséklet emelkedése miatt a...
Az őszi káposztarepce a harmadik legfontosabb növényi olajforrás a világon a pálmaolaj és a szójabab után