fbpx

A Väderstad Proceed nyerte el a Farm Machine 2022 kitüntető díjat

Írta: Barna Ferenc - 2022 március 16.

A világ egyik vezető talajművelő- és vetőgép gyártó vállalata, a Väderstad 2021 decemberében mutatta be legújabb termékinnovációját, a Väderstad Proceed vetőgépet. A vállalat ma bejelentette, hogy a Proceed elnyerte a Farm Machine 2022 kitüntető díjat a gabonavetőgépek és szemenkénti vetőgépek kategóriában.

A verseny és a nyertes vetőgép
Farm Machine 2022 díjat egy újságírókból álló zsűri ítéli oda (Kép: Väderstad)

Egy igazi trendállító vetőgép

A Farm Machine 2022 díjat egy újságírókból álló zsűri ítéli oda, akik Európa több mint 10 országából képviseltetik magukat.

„Nagyon büszkék vagyunk a díj elnyerésére, a Proceed technológiai ugrást jelent a precíziós gazdálkodásban, hiszen a vetőmagok teljes skáláját képes milliméter pontossággal, a tökéletes mélységbe lehelyezni. Mindez jelentős javulást eredményez a termésmennyiség és minőség tekintetében, valamint olyan területeken hoz lényeges változást, mint a vetést megelőző talajművelés, valamint a kemikáliák használata. Ez a díj azt jelzi számunkra, hogy a zsűri elismerte, hogy a Proceed egy igazi trendállító vetőgép” – mondja Lars Thylén, a Väderstad szemenkénti vetőgépekért felelős igazgatója.

A Proceed jelenleg Európa számos országban különféle kísérletekben vesz részt. Ezek mind lenyűgöző eredményeket mutatnak, amelyek fejlettebb növényállományban és gyökértömegben nyilvánulnak meg, miközben a felhasznált vetőmag mennyisége a felére csökken.

Proceed vetőgép
A professzionális vetőgépnek köszönhetően a növény számára biztosítottak a teljes terméspotenciál eléréséhez szükséges feltételek (Fotó: Väderstad/Jesper Anhede)

„Kiemelkedő a vetésmélység pontosság, a soron belüli, valamint a sorvégi maglehelyezés, mindemellett tökéletes a különböző talajtípusokhoz és magágyakhoz való alkalmazkodás. Az eredmény gyors, egyenletes kelés és életerős növényállomány, ahol minden egyes növény számára biztosítottak a teljes terméspotenciál eléréséhez szükséges feltételek” – mondja Lars Thylén.

Forrás: Väderstad/Sajtóközlemény

Összeállította: Barna Ferenc