fbpx

Güttler újdonság – FlatSpring talajsimító már 8 méteres hengerekre is!

Írta: Szerkesztőség - 2014 február 03.
A PW 770 ASL Master, PW 820 ASL Master hengerrel és LK 45 AS Földmesterrel rendelkező gazdálkodókkal ezúton tudatjuk, hogy elkészült a Güttler gépükre utólag is felszerelhető FlatSpring simító előtét.
Természetesen, aki még nem rendelkezik Güttler hengerrel, az együtt is megrendelheti a hengert a simítóval.
Ezen a gépek alkalmasak a hengerezési és szántáselmunkálási feladatokra, míg a vonóerő igényük sem magas.
A Güttler LK 45 AS Földmester könnyű magágykészítő, amellyel szántás után csökkentett menetben végezhető a magágykészítés, mellyel jelentős üzemanyagköltséget lehet megtakarítani. A gép felépítése követi az általános magágykészítők felépítésének szabályszerűségeit, egyetlen művelőelemet kivéve. Simítót, rugóskapákat és egy hengert tartalmaz a gép.
A henger előnye, hogy rögtörésben felülmúlja a hagyományos hengerek képességeit, és még a talajfelszín alakításában is úgy vesz részt, hogy a nedvesség minél jobban megőrizhető legyen a talajban.
A simítóval felszerelt henger többféle hengerezési munkára alkalmas, azonban most két fontos szezonmunkát említsünk meg!
A FlatSpring simító előtéttel mindenféle szántás elmunkálására és a keletkezett rögök összetörésére alkalmas a henger. Önállóan – a simító nélkül – a Güttler hengerrel javasoljuk az őszi kalászosok bokrosító hengerezését. Ezzel a módszerrel serkenthetjük a növények növekedését, és közvetlenül hatással lehetünk a terméstöbbletre, ezáltal a magasabb hozamra.
Páska Norbert – Agrármérnök-tanár 
Ha többre kíváncsi a Güttler FlatSpring simítóval kapcsolatban, akkor keresse kollégáinkat:
Vörös Endre: +36-30-2369503, Szögi Gyula: +36-30-5554948