fbpx

Axiál – CLAAS AXION 800

Írta: - 2016 január 29.

Az új AXION 800-as és 870-es traktorral, (utóbbi alapfelszereltségként fokozatmentes CMATIC hajtóművel), a CLAAS kibővítette az AXION 800 sorozatának alsó és felső teljesítménykategóriáját.

Az AXION 800-as traktorcsalád második generációját pontosan két évvel korábban mutatták be a párizsi SIMA kiállításon. Ez volt a CLAAS első olyan erőgépcsaládja, amely megfelelt a Stage IV emissziós normáknak. 9 hónappal később pedig, a 2013-as Agritechnica rendezvényen bemutatkozott a fokozatmentes váltóval szerelt AXION 800 CMATIC, amely azonnal két kitüntetést is szerzett. Amellett, hogy 2014-ben az „Az Év Traktorának” választotta a szakmai zsűri, az „Az Év Gépe” címet is bezsebelte a sorozat. Szintén 2013-ban az AXION 800-as sorozat aranyérmet nyert a neves iF Design Award-dal.

A díjak sora itt még nem ér véget, hiszen a 2016-os AGROmashEXPO és AgrárgépShow Termékverseny Pályázaton is Nemzetközi Termékfejlesztési ELISMERŐ Oklevéllel tüntették ki.

„Fokozódik az igény a középnehéz univerzális traktorok iránt, amelyekkel a nehezebb talajmunkák ugyanolyan hatékonysággal elvégezhetők, mint a növényápolási és a vetési feladatok. Ennek a tendenciának a 800-as típus maximálisan megfelel. Felépítését, felvonultatott műszaki repertoárját tekintve teljes egészében megegyezik a család többi tagjával. 9 tonnás önsúly, hosszú tengelytáv, mégis kompakt, széles abroncsválaszték, takarékos Fiat Powertrain erőforrás, kiemelkedő hatásfokkal dolgozó hajtómű jellemzi. A 180 lóerős traktor tökéletesen illeszkedik az ARION 640-es erőgép után a sorba, felszámolva ezzel az eddig ott tátongó űrt.” – Steinhauser Gábor, CLAAS termékmenedzser

Műszaki adatok: http://app.claas.com/products/2016/hu-HU/tr/axion-870_td.php