fbpx

Bridgestone VX-TRACTOR: munkára született

Írta: Kalmár Nárcisz - 2018 november 19.

Maximális vontatási teljesítmény és hosszú élettartam a szántóföldeken

 VX-TRACTOR elnevezéssel új, ultra nagy teljesítményű mezőgazdasági gumiabroncsot vezet be a Bridgestone. Az új traktorabroncs élettartama közúti használat mellett is nagyobb, így a gazdák tovább használhatják, illetve nagyobb terhet vontathatnak vele.

Erő, teljesítmény és hosszú élettartam

Az abroncs tervezésénél a gyártó célja a kiemelkedő teljesítmény elérése volt. Az új VX-TRACTOR abroncs gyártásakor a Bridgestone alkalmazta szabadalmaztatott bordázat-konstrukcióját is, így a VX-TRACTOR abroncs hosszabb és szélesebb bordázattal rendelkezik. A tervezés alatt fontos szempont volt az abroncs élettartamának növelése is, különösen a közúti használat során, amit a gyártó azzal ért el, hogy a versenytársakhoz képest akár 20%-kal is hosszabb bordákat alkalmaz az új abroncson. A karkasz kialakítása ugyanakkor minimálisra csökkenti az abroncs belső feszültségeit. Mindez lehetővé teszi, hogy az abroncsot akár 2,4 bar nyomásra fújva, nagyobb sebességgel és nagyobb terhek vontatására használhassák a gazdák.

Hosszú élettartamra tervezve

Az erősebb szerkezet és tömeg megnöveli az abroncs szilárdságát és minimálisra csökkenti a kopásból-súrlódásból, illetve a mindennapos igénybevételből eredő elhasználódást. A prémium kivitelű, hatrétegű futófelület-öv védi az abroncsot a rongálódás és az esetleges defektek ellen is. Az oldalfal felülete kisebb és külön megerősítést kapott, ami csökkenti a gumi sérülékenységét, valamint a defekt esélyét is.

A végső vontatási teljesítmény

A VX-TRACTOR ugyanazt az innovatív és már bizonyított bordázatot kapta, amelyet a VT-TRACTOR-nál már alkalmazott a Bridgestone, így kivételes vontatási teljesítményt biztosít a felhasználóknak.

A minőség az új sztenderd

Az új VX-TRACTOR abroncs jól tükrözi a Bridgestone minőség iránti elkötelezettségét, mivel az említett innovációkat a gyártó az összes elérhető abroncsméretben szabványos technológiaként alkalmazza.

Összeállította: Kalmár Nárcisz