A főváros közelsége és a mezőgazdaság szeretete kínálta a lehetőséget az élelmiszer-kereskedelemben jártas pomázi vállalkozóknak, hogy élményként tálalva vigyék közelebb a növénytermesztést és állattenyésztést a városból érkezőkhöz.
A Breier Farmon megtermelt gyümölcsökből, az itt hízlalt sertésekből és magyar tarka marhákból, valamint a francia szülőpároktól származó, saját keltetésű Red master baromfiból helyben, hagyományos eljárással készülnek azok az ételek, amelyeket az igényesen kialakított Tanya Bisztróban ide betért turisták elfogyaszthatnak, legyen az húsétel, szalámi, sajt, joghurt vagy épp lekvár.
A farm életközeli élménybe csomagolva, 50 hektáron mutatja be a gyümölcstermesztést, a szintén 50 hektáros szántón takarmányt termelnek, és kukoricalabirintust terveznek a fiataloknak, a 80 hektáros legelő pedig a 40 körüli darabszámú marhának és a hamarosan érkező lovaknak biztosítja a szénát. A Breier Farm azonban nem „csak” nosztalgiával kezeli a mezőgazdaságot; a korszerű technológiát is bemutatja vendégeinek, így a mélyalmos tartás mellett a tejfeldolgozó üzembe vagy a fejőrobotokkal felszerelt istállókba is bepillantást nyerhetünk.
A lehető legkevesebb vegyszerrel termelt gabona vagy gyümölcs, a szabadtartásos állatok és a helyi feldolgozás a garancia arra, hogy a minőségi élelmiszer miatt Pomázra visszatérnek a vásárlók vagy korunk „agrárturistái”, akik így a mezőgazdaság fontosságát és értékeit hírül viszik a városba.
Ahogy korábban mi is megírtuk, a nyáron lezajlott a Magyarország Legszebb Birtoka birtokbejárása, a zsűri bejárta “Tolnát-Baranyát”. Így ebben az évben is arra kérjük Önöket, hogy látogassanak el a www.magyarorszaglegszebbbirtoka.hu weboldalra, és válasszák ki a szívükhöz legközelebb álló vagy a valóban legszebbnek vélt birtokot, és szavazzanak! A szavazófelület ITT érhető el.
Sándor Ildikó
főszerkesztő, MLB-zsűritag