fbpx

Új mezőgazdasági rakodógép-gumiabroncs a Continentaltól

Írta: - 2023 szeptember 06. -Hirdetés

Continental tovább bővíti a mezőgazdasági járművek számára gyártott gumiabroncs-portfólióját. A legújabb fejlesztés a teleszkópos rakodógépek jellemző gumiabroncsa. A 460/70R24, 500/70R24 méretekben gyártott abroncs a Compact Master AG mellett Compact Master EM mintázattal is elérhető.

Sodort acélvázas övbetét és vastag gumihéj

„Az acélradiál szerkezetű abroncs egy úgynevezett Turtle Shield, a futófe­lület alatt futó vastag gumihéjréteggel és sodrott acélszálas övbetét-szerkezet­tel rendelkezik, amely segít megelőzni a vágásokat és sérüléseket, és nagyobb stabilitást biztosít az anyagmozgatási munkákhoz”, nyilatkozta Benjamin Hübner, a Continental mezőgazdasá­gi abroncsok termékvonal-menedzsere.

„Ez a gumiabroncs a portugáliai Lou­sadóban működő mezőgazdasági kuta­tó- és fejlesztőcsapatunk több éves kuta­tásának és fejlesztésének eredménye. Az új, sodort acélszálas övbetét-konstruk­ció és a vastag gumihéj megvédi a gumi­abroncs vállrészét a sérülésektől. A szé­lesebb futófelületet és a mintázatkialakí­tást kifejezetten úgy terveztük, hogy jobb tapadást biztosítson a különböző felüle­teken, és javítsa a gumiabroncs öntisztu­ló tulajdonságait”, tette hozzá.

Turtle Shield alakú futófelületi gumihéj a sérülések elleni védelemért
Turtle Shield alakú futófelületi gumihéj a sérülések elleni védelemért

Szilárd, rugalmas, tartós

 Az új gumiabroncs akár 50 km/h-ás sebességnél is használható. „Ez a gumi­abroncs szilárdságát és rugalmasságát jelzi. A sodrott acélöv olyan robusztus, mégis rugalmas gumiabroncsot biztosít, amely az üzemanyag-hatékonyság növe­lése n nagyobb nyomással mű­ködhet a közúton, és kisebb nyomással a rakodási területen vagy a szántóföldön, amikor nehéz terhet szállít”, mondta a szakember. A CompactMaster AG min­tázat új profilkialakítása a hagyomá­nyos mezőgazdasági abroncsok mintá­zatához képest öt százalékkal nagyobb felületet biztosít.

„Ez a kialakítás tovább javítja a ta­padást, és hozzájárul a gumiabroncs egyenletes kopásképéhez, ami javíthat­ja az abroncs élettartamát és a futástel­jesítményt”, mondta Hübner. A gumi­abroncs 30 százalékos L/S aránnyal is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az ab­roncs nagyobb része marad érintkezés­ben a talajjal. „Ez az arány különösen fontos a vizes és csúszós körülmények közötti tapadás szempontjából, ezért arra számítunk, hogy az üzemeltetők je­lentős előnyöket látnak majd, ha ezeket az abroncsokat választják a nagyobb ki­hívást jelentő felületeken való használat­ra”, tette hozzá.

Sodrott acél övbetétrétegek átlapolva a futófelület védelméért

Szántóföldre, aszfaltra, murvára

A teleszkópos rakodógépeknek és a csúszókerekes rakodóknak kemény fe­lületen is álló helyzetben kell fordul­niuk, ami növeli a gumiabroncson ke­resztül kifejtett oldalirányú nyomást. A CompactMaster gumiabroncs sod­rott acélöves szerkezete merevebb lesz, ami nagyobb stabilitást bizto­sít. „Az oldalirányú fordulók gyakori­ak azokon a szűk helyeken, ahol ezek a járművek közlekednek, ezért olyan gu­miabroncsot terveztünk, amely rugal­masabb és robusztusabb, hogy felfogja a jármű által rá gyakorolt terhelést”, mondta Hübner.

gumiaboncs
Az új gumiabroncs Compact Master AG – mezőgazdasági területekre – és a Compact Master EM – szilárd burkolatra és murvás talajra ajánlott – mintázatokban elérhető

Az új gumiabroncs 460/70R24, 500/70R24 méretekben, Compact Master AG – mezőgazdasági terü­letekre – és a Compact Master EM – szilárd burkolatra és murvás talajra ajánlott – mintázatokban elérhető. Keresse országszerte a gumiszervi­zekben és a Marso telephelyein!

Continental logo