fbpx

Amikör követ téged a rakodó: izgalmas újítás a Weidemanntól

Írta: Kohout Zoltán - 2024 október 19.

A gyakori fel- és leszállás fárasztó, gyakran balesetveszélyes. Ha viszont a rakodód képes intelligensen követni téged munka közben, akkor ezek a hátrányok eltűnnek.

A mezőgazdasági anyagmozgatás, tereprendezés gépesítésének egyik közép-európai főszereplője, a Weidemann GmbH felismerte, hogy a rakodógépekkel végzett munkát jellemző állandó fel- és leszállás megterhelő és folyamatos baleseti kockázatot is jelent. Különösen gyakori ez az udvari és homlokrakodók esetében, amikor a kezelő rövid ideig előre mozgatja a gépet, majd más munkafolyamatokat végez.

weidemann follow me

Ezért kifejlesztette a Weidemann 1190e IMP „Follow me” asszisztens funkciót, ami jelentősen megkönnyíti a munkát a Hoftrac esetében. A „Follow me” funkció lehetővé teszi a kezelő számára, hogy leszálljon a járműről, majd a Hoftrac önállóan kövesse a következő munkavégzési helyszínre. A kezelő egy kézi eszközzel utasítja a Hoftracot a követésre, és a célhelyszínen rögzítheti a pozíciót, majd innen továbbhaladhat a következő pontra. A biztonság érdekében folyamatosan nyomva kell tartani egy gombot. Ezzel egy virtuális biztonsági zóna alakul ki a gép körül, amely biztosítja, hogy a kezelő és a gép környezetében lévő terület megfelelően védett legyen.

Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a felhasználó a Hoftrac-kal történő munkát anélkül végezze, hogy folyamatosan fel- és le kellene szállnia a gépre, így csökken a balesetek kockázata is. Az innováció jelentős szakmai sikere, hogy ezüstérmes lett az idei EuroTier expón.

(Forrás: EuroTier)