fbpx

150 ezer tulipán nyílik a TulipGarden Homokhátságban

Írta: Kristóf Imre - 2023 április 07.

38 fajta tulipán nyílik, és várja a látogatókat Tázláron. A gyönyörű virágokon kívül a TulipGarden Homokhátság állatsimogatóval és játszótérrel a gyermekes szülőknek is élménydús programot kínál.

Énidő, családdal eltöltött kellemes órák

Hajnal Szilvia két évvel ezelőtt valósította meg a nagyüzemi állattartás mindennapos munkái mellett egyik nagy álmát. Olyan nyugodt hely létrehozását tűzte ki célul, ahová az emberek szívesen eljönnek és néhány órát kikapcsolódhatnak szép környezetben, virágok között. A gyönyörű tulipánokat nem értékesítik nagyüzemileg. Szedd magad módon, azaz a látogatók által saját kezűleg leszedett virágokat lehet csak megvenni. Ez egészen más élményt ad, mint egy virágboltban vásárolni egy csokrot – mondja Szilvia.

Szelíd állatok, kisállat simogató

A színpompás virágokban gyönyörködő felnőttek mellett a gyermekek számára is teremtettek kikapcsolódási lehetőséget.

Hajnal Szilvia, a TulipGarden Homokhátság tulajdonosa
Hajnal Szilvia, a TulipGarden Homokhátság tulajdonosa kedvenc szamaraival

A játszótér mellett, kézből etetett szamarak, pónik, alpakák közé lehet nyugodtan menni (ezt stábunkkal mi is tanúsíthatjuk), de a kisebbeket is szelíd nyuszik várják, hogy kézbe vegyék és megsimogassák őket. 

Alpakák csoportja
Alpakák csoportja (Fotó: Horizont Média/Kristóf Imre)

A felelős állattartás

Célunk, hogy a virágzási időn túl is nyitva legyünk az óvodás és kisiskolás csoportok számára. Szeretnénk a gyerekekkel az állatokat megszerettetni minél fiatalabb korban. A felelős állattartásra nevelést ugyanis már nagyon korán kell kezdeni. A mi ágazatunkban nehéz manapság az utódlás kérdése is, hiszen heti 7 napot vesz igénybe az állatok gondozása. Nagy a felelősség, nem a legtisztább munka, de ezek ellenére is van benne nagyon sok szépség, ha valaki megismeri.

Mindennap nyitva

A virágzási idő alatt hétvégenként hosszított nyitvatartással is várják az érdeklődőket. A TulipGarden Homokhátság az Alföld déli részén, a Soltvadkert és Tázlár közti út mellet, jól kitáblázott helyen könnyen megtalálható.