fbpx

A BASF lezárta több Bayer üzletág és eszköz akvizícióját

Írta: Kalmár Nárcisz - 2018 augusztus 02.

A BASF sikeresen lezárta több Bayer üzletág és eszköz akvizícióját. Az ügylet kiegészíti a BASF saját növényvédelmi, biotechnológiai és digitális tevékenységeit, és ezzel a vállalat belép a vetőmagnemesítés, előállítás és kereskedelem területére.

A BASF lezárta több Bayer üzletág és eszköz akvizícióját

  • Ezzel kiegészíti saját növényvédelmi, biotechnológiai és digitális tevékenységeit; belép a vetőmagnemesítés, előállítás és kereskedelem területére
  • Új innovációs és növekedési lehetőségeket teremt
  • Hozzávetőleg 4500 tapasztalt szakember lép be a BASF Mezőgazdasági megoldások csapatába

Ez a stratégiai jelentőségű lépés kiváló eszközökkel gyarapítja egyébként is jelentős mezőgazdasági megoldásportfóliónkat, valamint még innovatívabb megoldásokat tesz lehetővé. Ezáltal változatosabb és vonzóbb ajánlatokat tudunk kínálni ügyfeleink számára – nyilatkozta dr. Martin Brudermüller, a BASF SE igazgatótanácsának elnöke és technológiai igazgatója.

A most végrehajtott akvizíció átalakítja a BASF szerepét a mezőgazdaságban. Megerősíti a mezőgazdasági megoldások terén elfoglalt piaci pozíciónkat, és megteremti a növekedés új lehetőségeit – tette hozzá Saori Dubourg, a BASF SE igazgatótanácsának tagja, a BASF Mezőgazdasági megoldások divízió felelőse. – Nagy várakozással tekintünk a közös út elé, és örömmel üdvözöljük új kollégáinkat a BASF-nél.

Miután a Bayer felvásárolta a Monsanto vállalatot, a BASF 2017 októberében és 2018 áprilisában aláírta a Bayer által felajánlott üzletágak és eszközök megszerzésére vonatkozó szerződéseket, amelyekben 7,6 milliárd euró készpénzes vételárról állapodtak meg. Az akvizíció során nagyjából 4500 alkalmazott lép be a BASF kötelékébe. A megállapodások tartalmazzák a Bayer globális glufozinát-ammónium-üzletágát, a vetőmagüzletágat, beleértve a fajtajellegek kutatási és nemesítési lehetőségeit, valamint a kulcsfontosságú kapásnövények védjegyeit a legfontosabb piacokon, a zöldségvetőmag-üzletágat, a hibrid búza K+F platformját, számos vetőmagkezelésre szolgáló terméket, bizonyos, leginkább ipari alkalmazású glifozátalapú herbicidek európai jogát, a teljes xarvioTM digitális gazdálkodás platformot, valamint bizonyos nem szelektív növényvédőszerekhez és nematicidekhez kapcsolódó kutatási projekteket. Ezek az ügyletek a zöldségvetőmag-üzletág kivételével mára már lezajlottak; ez utóbbi lezárása 2018 harmadik negyedévében várható.

A felvásárlással még több eszköz válik elérhetővé a termelők számára, amellyel növelhetik hozamukat, terményeik minőségét és gazdaságosságukat. – A még jelentősebb K+F fejlesztéseknek köszönhetően hatékony megoldásokat biztosítunk a vetőmagok kezelésétől kezdve egészen a betakarításig, fokozva ezzel a piaci versenyt. Ezáltal ügyfeleink számára számos választási lehetőséget tudunk biztosítani a jelenben és a jövőben egyaránt – fejtette ki Markus Heldt, a BASF Mezőgazdasági megoldások részlegének elnöke. A több hónapig tartó, az üzletágak zökkenőmentes átadását és az alkalmazottak gördülékeny átvételét célzó előkészületek végeztével már mindenki nagyon szeretné elkezdeni a munkát – új csapatként, kibővített üzleti lehetőségekkel.

Annak érdekében, hogy kibővített mezőgazdasági üzleti tevékenysége tükröződjön a nevében is, a BASF új nevet adott a divíziónak: a korábbi Növényvédelem elnevezést felváltotta a Mezőgazdasági megoldások név.

Összeállította:Kalmár Nárcisz