fbpx

A CLAAS egyesíti a High-Tech technikát és a dizájnt

Írta: - 2017 március 28.

Dupla siker az iF Design Award 2017-en

A modern mezőgazdasági gépek nem csak magas színvonalú, high-tech termékek, hanem olyan eszközök, amiket megfelelő ipari dizájndijjal is kitűntethetnek. Ezt a CLAAS most két termékkel is bizonyította és ezzel ismét a nemzetközileg elismert iF Design Award díjazottjává vált. A nagy teljesítményű CLAAS silózót, a JAGUAR 900 sorozatot az iF Design Award “Termék” kategóriájában tüntették ki. A mobil GPS-bázisállomás, az RTK FIELD BASE pedig „Arany” kitüntetést kapott. Mindkét termék, melyek 59 ország 5575 indulójával versenyzett, a zsűrit a technika és az esztétika harmonikus együttműködésével győzte meg. Az iF Design Award Night 2017 rendezvény a müncheni BMW-Világ élménycentrum területén zajlott, és körülbelül 2000 vendég ünnepelte az idei díjazottakat.

Der JAGUAR 900 silózót kitüntetik az „iF Design Award“ díjjal „Termék“ ketegóriában. Balról jobbra haladva: Lia Budde (menedzser, Budde Industrie Design), Michael Kohlem (fejlesztési vezető, CLAAS Selbstfahrende Erntemaschinen GmbH), Dirk Lahmann (projektvezető, JAGUAR), Dominik Kockentiedt (fejlesztő, JAGUAR), Maike Budde (grafikus, Budde Industrie Design), Alexander Kirchbeck (termékmenedzser, JAGUAR), Patrick Ehlers (grafikus, Budde Industrie Design).

A mobil GPS-bázisállomás RTK FIELD BASE „Arany“ díjat nyert. A képen balról jobbra haladva: Christian Radons (ügyvezető, CLAAS E-Systems), Kalle Weiland (Rendszer- és szoftver-irányító, precíziós applikációk, CLAAS E-Systems) és Caren Fischer (marketing, CLAAS E-Systems) a díj átvétele után.

„A JAGUAR 900 az iF Design Awardon elért sikere a CLAAS és a münsteri Firma Budde Industrie Design cég együttműködésének köszönhető.“ nyilatkozta Dirk Lahmann, az új JAGUAR projektvezetője. A JAGUAR 900 a legnagyobb teljesítménykategóriába tartozó silózó, amit takarmánynövények silózására használnak.  Vonalvezetése a zsűri értékelése szerint követi az anyagáram útját, miközben erőt és teljesítményt testesít meg egészen a szecskázóegységig. A magas minőségű gép megbízható és kényelmes munkakörülményeket kínál, jó kilátással a környezetre. Ezen felül a karbantartási pontok jól megközelíthetők, és minden a felhasználó igényeinek megfelelően lett kialakítva. A hátul elhelyezkedő nagy légkivezető nyílások lehetővé teszik a motor hőjének optimális elvezetését. A silózó markáns megjelenésű, a legapróbb részletekig harmonikus.

A második kitüntetett CLAAS termék, a mobil GPS-bázisállomás, az RTK FIELD BASE, „Arany” díjat nyert. „Nemcsak gépeinknél, hanem már az elektronikus részalkatrészeknél is nagy hangsúlyt helyezünk a funkció és a forma tökéletes egyensúlyára.“ nyilatkozta Christian Radons, a CLAAS E-Systems ügyvezetője a díj elnyerésekor. Az RTK FIELD BASE finomítja a normál GPS-jeleket, akár hat kilóméterig is elküldi ezeket, és ezzel egész mezőgazdasági gépflottákat tud irányítani 2-3 centiméteres pontossággal a földeken. A terméket a CLAAS RTK FIELD BASE kijelzője különbözteti meg jelentősen a többi versenytárs hasonló termékeitől. A felhasználó minden beállítást közvetlenül a kijelzőn elvégezhet, nem kell egyéb, külső eszközt ehhez igénybe vennie. A mobilállomás minden egyéb dizájnelemének is funkciója van; a fogantyúk megkönnyítik az eszköz szállítását és felállítását. A zsűri véleménye az RTK FIELD BASE mobilállomásról: „Ezzel a mobilállomással a CLAAS nem csak technikai értelemben állított fel új mértéket. Az eszköz a kiváló és a tökéletesen az alkalmazási körülményekhez illeszkedő kezelhetőségével győzött meg minket.

A CLAAS

Az 1913-ban alapított CLAAS családi vállalkozás (www.claas-gruppe.com ) egyike a világ legnagyobb mezőgazdasági gépgyártóinak. A vesztfáliai Harsewinkelben található vállalat Európában a kombájn gyártás piacvezetője. Egy másik termékcsoporttal, az önjáró silózóval a CLAAS az első helyen áll a világpiacon. Szintén vezető helyen áll a családi tulajdonban lévő vállalat a világ mezőgazdasági technikáinak sorában traktoraival, valamint mezőgazdasági bálázóival és szálastakarmány-betakarítógépeivel egyaránt. Termékkínálatuk részét képezi a legmodernebb mezőgazdasági informatikai technológia is. A CLAAS  11 300 alkalmazottat foglalkoztat világszerte, és forgalma a 2016-os üzleti évben elérte a 3,6 milliárd eurót.

Az iF Design Award

Több mint 60 éve az iF Design Award a kiváló formatervezés nemzetközileg elismert mércéje. A díjazottakat szigorú kritériumrendszer alapján választják ki. Ennek része többek között a külső megjelenés és a termék formája mellett az innováció mértéke, az ergonómia, a funkcionalitás, valamint a környezeti tényezők is. Minden díjazottat megjelentetnek az iF World Design Guide kiadványban és az iF Design applikációjában, valamint kiállítják ezeket a hamburgi iF Design Exhibition kiállításon. Az iF Design Award díjakat évente egyszer, 15 kategóriában adja ki Németország legrégebbi független dizájn-intézete, az iF International Forum Design GmbH.