A diákmunka szabályairól röviden

– A fiatalkorúnak ugyanazért a munkáért ugyanazt a munkabért kell megkapnia, mint egy felnőtt munkavállalónak.

– Fiatal munkavállalót nem lehet éjszakai munkára – este 22 óra és reggel 6 óra között – beosztani, nem kötelezhető ügyeletre vagy készenlétre.

– A fiatal munkavállalót nem szabad olyan munkára alkalmazni, amely testi alkatára, illetve fejlettségére tekintettel rá hátrányos következményekkel járhat.

– Minden 4 és fél órát meghaladó munkaidő esetén legalább 30 perc munkaközi szünetet kell biztosítani részére, viszont a munkáltató dönthet arról, hogy annak időtartama beleszámít-e a munkaidőbe vagy sem.

– A fiatal munkavállalót a 20 nap alapszabadságon felül további évi 5 nap pótszabadság is megilleti. Rövidebb időtartamú munkaviszony esetén a szabadság időarányosan jár a munkavállaló részére (1 hónapos munkaviszony esetén tehát 2 nap). Amennyiben a munkavállaló munkaviszonya megszűnik, a ki nem adott időarányos szabadságot pénzben kell kifizetni.

A munkaviszony létrejöttét a munkába lépésig be kell jelenteni az adóhivatalnak a 11T1041 számú bejelentőlapon. A kifizetett jövedelemről, adó- és járulékfizetési vonzatáról pedig a kifizetés hónapját követő 12-ig adatot kell szolgáltatni a 1108 számú bevallásban.