fbpx

A Fertilia kft. stratégiai együttműködés értelmében EuroChem Agro Hungary Kft. néven folytatja

Írta: - 2016 október 17.

Sajtóközlemény
Enying, 2016. október 7.

A mai napon, büszkén tudatjuk, hogy a Fertilia Kft. stratégiai együttműködésre lépett a világ piacvezető műtrágyagyártójával, az EuroChem Vállalatcsoporttal. 2016. október 1-től kezdődően közös tevékenységünket EuroChem Agro Hungary Kft. néven folytatjuk.

Az EuroChem Agro Hungary Kft. továbbra is a Fertilia Kft-től az elmúlt 25 évben megszokott kiváló szolgáltatásokat nyújtja vevőinek és a Gramix NPK, Rizotec NPK, UMG MICRO, FertiSol, MASSulfix termékekkel fémjelzett széles körű termékskálát kínál. Kiegészítésképpen, az EuroChem Agro Hungary Kft kínálatában megtalálható lesz az EuroChem által gyártott és kiemelten hatékony műtrágyák széles skálája egyaránt. A termelők segítségére leszünk abban, hogy mindig a legmodernebb tápanyag utánpótlási megoldásokat biztosítsuk számukra.

Az EuroChem vezérigazgatója, Dmitry Strezhnev elmondta: “Magyarországon létesített leányvállalatunk révén a helyi termelők számára bővebb és könnyebben elérhető műtrágya termékkínálatot nyújthatunk, illetve agrártechnológiai megoldásainkkal termésátlagaik növeléséhez és termésminőségük javításához segíthetjük őket. Mindez ugyanakkor kelet-európai jelenlétünk további erősítésének alapjául is szolgál.”

Simon Péter, a Fertilia Kft. ügyvezetője és az EuroChem Agro Hungary Kft. operatív igazgatója hozzátette: “Az együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy vevőink részére továbbra is kiváló szolgáltatást nyújtsunk és kiemelkedő minőségű termékeket kínálhassunk. Kiegészítésképpen, immár az EuroChem széles termékskálájú és kiváló minőségű műtrágyáit is kínálatunkban ajánljuk. Büszkék vagyunk, hogy az EuroChem kelet-európai növekedésének részesei lehetünk.”

A Fertiliáról

Az 1991-ben alapított Fertilia Kft. Magyarország vezető műtrágya forgalmazó vállalata, mely prémium minőségben gyártja és forgalmazza műtrágyáit minden típusú mezőgazdasági célú felhasználáshoz.

A jövő kihívásainak megfelelve folyamatos és magas szintű fejlesztéseinkre összpontosítunk, figyelembe véve a nemzetközi elvárásokat és törekvésünket versenyképességünk növelésére egyaránt.

Magyarország teljes területére kialakított professzionális szaktanácsadói hálózatot építettünk ki annak érdekében, hogy naprakészek lehessünk a mezőgazdasági termelői igények terén, valamint, hogy szakértelemmel és helyes iránymutatással segíthessük munkájukat. A talaj- és növényspecifikus, egyedi igények szerint összeállított, nagy hatékonyságú műtrágyák gyártójaként piacvezető szerepre törekszünk.

Az EuroChem Group AG-ről

Az EuroChem az agrokémiai ipar világszinten vezető vállalata elsősorban nitrogén és foszfor műtrágya, valamint bizonyos szerves vegyipari termékek előállításával, illetve vasérccel foglalkozik. Az említettek mellett a Vállalatcsoport integrált tevékenységei közé tartozik a műtrágya előállításához szükséges bányászat és szénhidrogén kitermelés, valamint ezek logisztikai és forgalmazási tevékenységei. Az EuroChem jelenleg két nagy kitermelésű kálium bánya zöldmezős fejlesztésén dolgozik Oroszországban, a Volga térségben és Usolskiy területen. A Vállalatcsoport székhelye Svájcban, Zug helységben található, innen végzi gyártó és disztribúciós tevékenységét Belgiumba, Kínába, Kazahsztánba, Litvániába, az Egyesült Államokba és Oroszországba.

Összesen több mint 23 400 főt foglalkoztat világszerte.

EuroChem Agro Hungary Kft.
[email protected]
tel.: +36-22-572-059
Fertilia Kft.
[email protected]
tel.: +36-30-321-6232