A jövő nagy lehetősége – Óriási esély az agrárium előtt

A mezőgazdaságban világszintű technikai forradalom zajlik – nyilatkozta az agrárszektor.hu.nak Gyuricza Csaba. Ma már lehetetlen mezőgazdasági tevékenységet folytatni úgy, hogy valaki ne kövesse nyomon és ne alkalmazza a legújabb innovációs eredményeket. Tehát a versenyképesség alapja, hogy a kutatási és innovációs vívmányok a gyakorlatban is megjelenjenek.

A NAIK számításai azt tükrözik, hogy rövid időn belül akár 800-1000 milliárd forinttal is növekedhet a magyar mezőgazdaság éves kibocsátása, ha a szükséges technológiai átalakítások megkezdődnek. Ez a következő öt-hat évben reális cél lehet. Korántsem érnénk el azonban a mezőgazdasági kibocsátó-képesség határát, vagyis hosszabb távon további jelentős fejlődési potenciált hordozhat magában az ágazat – hangsúlyozta a főigazgató.

ezen a linken lehet tájékozódni. Az eseményt szervező Portfolio gazdasági portál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai számára kedvezményes részvételi lehetőséget biztosít. A jelentkezési és a regisztrációs lehetőségekről a konferencia internetes oldalán lehet tájékozódni, amely ide kattintva is elérhető.

Gyuricza Csaba teljes interjúja ide kattintva is elolvasható.

konferencia NAK portfolió

..