fbpx

A következő évek nagy kihívásai

Írta: - 2016 március 03.

Két hónap leforgása alatt összesen 16 helyszínen rendezte meg az AXIÁL Kft. vevőtalálkozó sorozatát. A rendezvény célja a tájékoztatás azokról az új lehetőségekről, amelyekkel a cég a következő szezonra készül partnerei részére.

Az AXIÁL szinte az összes telephelyén vevőtalálkozót szervezett ügyfeleinek. A turné 2016. január 13-án, Csornán vette kezdetét, ahol a vevőtalálkozót az új, modernizált telephely átadásával kötötték egybe.

„A csornai telephely teljes felkészültséggel, egyedülállóan nagy szervízműhellyel, új mosóval és modern kivitelezéssel várja a partnereket. Az ünnepélyes átadón számos vendég tette tiszteletét és tartott beszédet, rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk arról, hogy jó irányba haladunk. Az új telephelyekkel, illetve a telephelyfejlesztésekkel nem egyszerűen üzleteket, hanem szolgáltató központokat hozunk létre.” – mondta Pintér Zsolt ügyvezető.

A rendhagyó vevőtalálkozó után hagyományosabb programmal folytatódott az eseménysorozat. A cég munkatársai ismertették a munkakörükhöz kapcsolódó újdonságokat.

Lisz Péter termékmenedzser röviden így foglalta össze előadását:

„Minden munka alapja a precizitás. Ehhez kapcsolódóan mutattam be mind gépkezelői, mind pedig gépszerkezeti oldalról, hogy mit kínál a Sulky azért, hogy a kezelt terület minden egyes négyzetméterére az agronómiai előírásoknak megfelelő mennyiségű műtrágya kerüljön.”

A programban továbbra is kiemelt figyelmet szenteltek a precíziós növénytermesztésnek, így a GPS-csapat tagjai is járták az országot, hogy információval szolgáljanak a gazdálkodók részére a leghatékonyabb precíziós megoldásokról.

Mesterházi Péter Ákos, precíziós gazdálkodási csoportvezető elmondta, hogy nagyon sokirányú fejlesztés zajlik a mezőgazdaságban, az informatika ide is betört. A mezőgazdasági termelés egy nagyon összetett folyamat, melyben sok tényezőre a termelőnek nincs ráhatása. Ilyen az időjárás, az input anyagok ára vagy az eladási ár is. A termelő a termelési költségek oldaláról tud ebbe a folyamatba beavatkozni, s ebben segíthet a GPS-technológia. Aki kisebb átfedéssel, pontosabban dolgozik, kormányoz, az input anyagokat pontosabban tudja szabályozni és tényleg csak annyit szór ki, mint amennyire szükség van, az megtakarítást ér el.

A vevőtalálkozó sorozaton meghívott előadóként vett részt Haász László, az Infobex Kft. ügyvezetője, aki „Felhőalapú, döntést támogató és kontrolling rendszer, mezőgazdasági termelők számára” címmel tartotta meg prezentációját a közönségnek.

„Intelligens megoldások a gazdálkodásban a mezőgazdaság számára – röviden iGazda. A mezőgazdasági termelés változóit különálló tényezőkként kezelték, mi ezt összefüggéseiben nézzük. Értjük ezalatt a talajszerkezetet, a talajminőséget, a talajnedvességet és a klimatikus tényezőket. Ezeket globálisan, komplexen kezelve kínálunk szolgáltatásokat a partnereinknek.” – mondta Haász László ügyvezető.

A vevőtalálkozókat Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetőjének előadása zárta. A tulajdonos-ügyvezető előadását azzal kezdte, hogy a föld népessége nő, ezzel együtt nő az élelmiszerszükséglet is. Ebből kifolyólag egyre inkább előtérbe kerülnek a kihasználtság-hasznosulás fogalmai. Ennek érdekében mindent mindennel összekötnek: gépeket, kezelőket, területeket, üzleti partnereket. Ez a mezőgazdaságban nem a jövő, hanem a jelen. Az irány egyértelmű: az elektronika, az elektronikus rendszerek fejlődése.

„Jártam a világot és láttam, hogy az emberek többsége azt kívánja, hogy minél könnyebben, gyorsabban el tudja végezni a munkáját. Az elmúlt negyed évszázadban az ezekhez szükséges gépeket, eszközöket, technológiákat folyamatosan hoztuk és hozzuk be a gazdálkodóknak. De ez még nem minden. Ezeknek a kezelésére, karbantartására megfelelő képzettségű kollégákra van szükség. Ilyen embereket keresünk és ezen emberek biztosítása, az AXIÁL-nál való megtartása a következő évek nagy kihívása számunkra.” – emelte ki Harsányi Zsolt.

A rendezvénysorozat február 25-én, Szolnokon zárult, állomásain közel 2500 AXIÁL partner vett részt.