fbpx

A legtöbb traktorgyártó a STOLL-t választja

Írta: Szerkesztőség - 2013 december 16.

 

 

A legfontosabb, hogy új taggal bővült a STOLL legnépszerűbb – világszerte is egyedülálló technológiával gyártott – FZ PROFILINE rakodócsaládja. Bemutatták minden idők legnagyobb traktorra szerelhető homlokrakodóját, az FZ 100-as rakodógémet, így teljes lett ez a gépcsalád, és lehetővé vált az igazán nagytestű 300 Le és feletti kategóriába tartozó traktorok rakodóval történő felszerelése.

Néhány lenyűgöző adat a teleszkópos rakodókat is megközelítő teljesítményből: az új gém emelési magassága: 5020 mm; maximális terhelhetősége: 3500 kg ezek a számok jól tükrözik a rakodó monumentális méreteit.

Az új rakodón túl a STOLL mint a vezérlésben, mint a munkaeszközök területén számos újdonságot tárt az érdeklődők elé.

Bemutatták a teljes munkaeszköz palettát, valamint az új Global munkaeszközcsaládot, melyet kimondottan az ECOLINE rakodócsaládhoz fejlesztettek ki azoknak, akik a kisebb gazdaságokban is kiváló anyagminőségű, de kedvezőbb áru eszközök mellett döntenek.

Ezáltal egy kisebb gazdaság mindennapi rakodási gondjaira is megoldást jelentenek, Legyen akár bála, trágyaalkalmazás, vagy akár még földmunka is.

 

 

 

Munkaeszközök területén talán a legnagyobb és legkomolyabb áttörést a szintén teljesen új fejlesztésű, fóliás bálabontó munkaeszköz jelenti.

Ez a munkaeszköz képes arra, hogy a csomagolt bálát a megfogást követően a felhasználás helyére szállítsa, ott a bálát elfelezve azt kibontsa a fóliából úgy, hogy attól maradéktalanul elválassza kezelői segítség nélkül.

Remények szerint ez a munkaeszköz nagyon sok állattartó mindennapi problémáit segít megoldani, az eddigi késes szenvedés helyett „egyetlen gomb lenyomásával”.

 

 

 

 

Megszokhattuk már, hogy a STOLL a vezérlés területén is kitart a „soha nem lehet eléggé tökéletes” elv mellett, így ismét tovább fejlesztette az intelligens, elektromosan vezérelt rakodó kezelőegységét.

Megmaradt az eddigi ergonomikusra tervezett kezelőkar, melynek talapzatára kerültek a fontosabb funkciók választógombjai, valamint külön vezérlőegységet hoztak létre az eddigi billenő kapcsolós megoldások egyesítésére.

Ezzel a kezelőrendszerrel és a választható számos kényelmi opcióval, amit a STOLL a rakodáshoz biztosítani tud, válik a traktorunkkal történő rakodás élvezetté.

Emellett újra bemutatták a korábbi fejlesztésű ’Return to Level’ ún. nívóautomatika funkciót is, mellyel a rakodó egy gombnyomásra visszaáll az általunk beállított alaphelyzetbe.

Az eddig felsorolt újdonságok és a mögöttük rejlő számlálhatatlan innovatív tervezéssel és fejlesztéssel töltött óra eredményeként jó volt látni, hogy a STOLL mérnökeinek áldozatos munkája nem volt eredménytelen.

Kiállítói csarnokokat végigjárva szinte minden traktorbemutató standon lehetett STOLL rakodókkal találkozni, mivel számos traktorgyár a világ egyik legjobbját, a STOLL-t választja gyári beszállítónak.

Így láthattunk a NEW HOLLAND, a CASE IH, a STEYR, a DEUTZ-FAHR, a SAME, és a LAMBORGIHNI traktorok standján gyári feliratokkal ellátott STOLL rakodókat.

Ezeken túl a Magyarországon is kedvelt BELARUS traktorok egészen kicsi kertészeti gépei és a nagy, már hathengeres tagjai is STOLL rakodókkal kerültek bemutatásra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hamarosan a magyar közönség számára is kézzelfoghatók lesznek az újítások, és a világszerte alkalmazott STOLL géptípusok és munkaeszközök, a januári Agro-Mash kiállításon.

Wilhelm Stoll GmbH képviselete