fbpx

NYERS ERŐ ÉS SOKOLDALÚSÁG

Írta: - 2016 április 01.

Bemutatkozik a japán ISEKI gyártómű két legerősebb, európai paicra gyártott modellje.

Bemutatjuk a japán ISEKI gyártómű két legerősebb, európai piacra gyártott modelljét.

A közelmúltban a hazánkban is megjelent ISEKI TJA 8000 sorozat legmodernebb motor- és traktortechnikát felvonultató modelljei meggyőző teljesítményükkel, alacsony üzemanyag felhasználásukkal, hatékony váltóművükkel és csúcsmodern fülkekoncepciójukkal biztosan kielégítenek minden elvárást.

A TJA 8000-es sorozat két, 86 és 102 LE-s Common-Rail motorja alacsonyabb üzemanyag felhasználás mellett kínál nagyobb teljesítményt. A legmodernebb technikájú (nagynyomású befecskendezés, töltőlevegő hűtés, elektronikus motormenedzsment) III B környezetvédelmi besorolású motor új mérce a kategóriában.

Az új szinkron-hajtómű a fő munkatartományban (0,3-12 km/h) optimális sebességkiosztást biztosít. Nagyobb tempójú munkavégzésnél vagy közúti közlekedésnél 39 km/h maximális haladási sebesség áll rendelkezésre. A TJA 8100-as modell egy ergonomikusan kialakított High/Low kapcsolóval is rendelkezik, amely terhelés alatt működtethető, lényegesen megnövelve ezáltal a kezelési komfortot. Az új fejlesztésű Shuttle-Shift irányváltóval egy ujj-mozdulattal választhatunk az előre- és hátramenet között.

Az i-Turn összkerék meghajtással teljesen mindegy, hogy talajkímélő, maximális erőszükségletű vagy nagy fordulékonyságot igénylő feladatot végzünk, a 4-fokozatú összkerék meghajtás rendszer mindig folyamatosan biztosítja a munkavégzéshez szükséges teljesítményt.

Az új, csúcsmodern panorámafülke minden irányban tökéletes rálátást biztosít a munkaeszközökre és a munkaterületre. A kiemelkedően tágas, teljesen sík padlójú, alapfelszereltségben légrugózású Grammer üléssel szerelt klímás fülke gondoskodik az egész napos fáradtságmentes munkavégzésről. A menetvezérléshez és a különféle hidraulika funkciók vezérléséhez szükséges kezelőszervek a fülke jobb oldali részén helyezkednek el, de a logikus és ergonomikus kialakításuknak és elhelyezésüknek köszönhetően a be- és kiszállás ezen az oldalon is gond nélkül és kényelmesen megoldható.

A nagyteljesítményű hidraulikarendszer 66 l/perc szállítási mennyiséget biztosít. A Kat. 2-es hátsó hárompont emelő akár 4100 kg emelési teljesítményre képest (TJA 8100). A robosztus frontemelő – amelynek az alsó gyorscsatlakozóval ellátott tartókarjai igény szerint felhajthatók – emelőereje 1800 kg.

Az alapfelszereltséghez tartozik még két pár hátsó kihelyezett hidraulikacsatlakozó, valamint egy négyirányú hidraulikavezérlő a további bővítések előkészítéseként, illetve a 2 és 1 vezetékes légfékrendszer is.