fbpx

A New Holland sikeres jövőt remélve az Agrotec Magyarország Kft. mellett voksolt

Írta: Szerkesztőség - 2013 november 11.

A New Holland sikeres jövőt remélve az Agrotec Magyarország Kft. mellett voksolt

 

 

Már korábban napvilágot látott a hír, miszerint az IKR Zrt. New Holland-dal kötött forgalmazási szerződését a gyártó felmondta, így a cég befejezte mezőgazdasági gépforgalmazási tevékenységét. 2013. augusztus 12-én új szerződést kötött a CNH International SA a New Holland mezőgazdasági gépek magyarországi forgalmazására az Agrotec Magyarország Kft-vel.

Federico Bellotto a New Holland Agriculture európai importőr országok üzleti igazgatója elmondta, hogy a New Holland a világ egyik vezető mezőgazdasági gépgyártója.

Jelenleg több mint 170 országban kínálja termékeit, és ezt a folyamatosan növekvő volument a magyar piacon is tovább szeretnék erősíteni.

Természetesen tisztában vannak vele, hogy a gazdák most magasabb elvárásokkal vannak feléjük.

Ezért is választották a nagy múltú Agrofert csoportot, hiszen a New Holland márkával 20 éves kapcsolatot ápolnak Csehországban, ahol is a piaci részesedésük traktorok esetén több, mint 25%, kombájnoknál pedig meghaladja a 30%-ot.

A 2013. májusi döntés egy nagyon hosszadalmas folyamat végkifejlete, ahol is a több éves kiértékelések alapján meg kellett húzni a vonalat.

Tüzetesen vizsgálták az IKR Zrt. pénzügyi helyzetét, és eljutottak arra a pontra, ahol már nem láttak olyan jövőképet, amely előrelépési lehetőséget tudott volna biztosítani a New Holland traktorok értékesítésében.

Az IKR Zrt. már nem lett volna képes olyan fejlesztéseket, beruházásokat végrehajtani, amivel partnereik egyre növekvő igényeit hosszútávon sikeresen kielégíthetnék.

A fenti okok következményeként a törvények adta jogszerű lépéseket megtették és a szerződést felmondták.

A New Holland márka image-t tovább szeretnék hazánkban erősíteni fejtette ki Illés Zoltán az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Eddig az anyacég a Cseh, valamint a Szlovák Köztársaság területén tevékenykedett.

Jelenleg 120 magyar szakképzett embert foglalkoztatnak, akik közül többen 20-30 éves mezőgazdasági gépforgalmazói tapasztalattal rendelkeznek.

A végleges alkalmazotti létszámot 150 fővel szeretnék megvalósítani. Jövőjüket teljes mértékben az IKR Agrár Kft-vel közösen képzelik el.

 

 

A New Holland sikeres jövőt remélve az Agrotec Magyarország Kft. mellett voksolt

 

 

Az Agrotec Magyarország Kft. kereskedelmi központja Bábolnán van, ahol a sajtótájékoztatót megelőző nap írták alá a szerződést a Nagyigmándi műszaki üzemmel kapcsolatban.

Új telephelyet nyitottak Marcalin, Füzesabonyban és Orosházán pedig előkészületek folynak új logisztikai telep elindítására; az ország több pontján pedig az IKR Agrár Kft. telephelyeit a két cég közösen használja.

 

Remélik, hogy ezek a beruházások biztosítani fogják a hátteret ahhoz, hogy az üzletfeleiket maximálisan ki tudják szolgálni.

Legelső feladatukként a szervizelés kiszolgálásának bővítését hajtották végre, 2013. október 1-vel több mint 50 embert vettek fel erre a pozícióra.

Üzletkötői hálózatuk 12 embert foglalkoztat, de ez év végére 14 főre szeretnék bővíteni.

Végezetül minden New Holland márka tulajdonost megnyugtattak, aki még az Agrotec Magyarország Kft. forgalmazása előtti időben vásároltak traktorokat, hogy a forgalmazó váltásával a garancia tovább él, hiszen a kapcsolat a márka és a vevő között van.

Így ezek a folyamatok 100%-ba biztosítottak továbbra is.

Semmilyen megakadás nincs, az Agrotec Magyarország Kft. automatikusan viszi tovább a már meglévő ügyfelek ilyen jellegű problémáját.

Nagy figyelmet fordítanak az alkatrész ellátottságot illetően, melyet már hetekkel ezelőtt elkezdtek lépésről-lépésre felépíteni, megoldani, hogy az őszi munkák indulásával ne érezzenek e téren sem a gazdák semmilyen fennakadást.

Rákoncentrálnak és erősítik azt a lehetőséget, hogy ha valaki délután 1 óráig megrendeli a szükséges alkatrészt, mindegy Európa melyik raktárában van készleten, az másnapra megérkezik az országba, ezt garantálják.

A központi raktározás helyett, a területi raktározásban látják a megoldást, úgy vélik erre koncentrálva sokkal rugalmasabbak tudnak lenni ügyfeleik igényeihez.

Martin Rada, az Agrotec Group vezérigazgatója elmondta, hogy a brnói központú cseh Agrotec A. S. anyacég (az Agrofert csoport tagja) 1990-ben alakult, kereskedelmi és szolgáltató cég sokrétű tevékenységgel.

Fennállása óta stabil és töretlen növekedés jellemzi, 700 alkalmazottat foglalkoztatnak, és forgalmuk mára meghaladja a 200 millió eurót.

A 20 év alatt sikerült kölcsönösen jó együttműködést és bizalmat kiépíteni a két cég között.

A Cseh piacon a traktorforgalmazásban az első helyet a kombájnoknál a második helyet birtokolják.

Remélik hamarosan Magyarországon is sikerül hasonló eredményeket elérniük.

Kihívás volt belépni erre a piacra, ám mindent megtesznek, hogy kamatoztassák az eddigi tapasztalataikat.

A jövőben tervezik, hogy nagyobb befektetéseket is véghez visznek az Agrotec Magyarország Kft-nél, hiszen stabil eredmény csak így érhető el.

Az anyacég kész arra, hogy az itt megtermelt nyereségeit 100%-ba visszaforgassa a hosszú távú stabilitás érdekében.

A New Holland-dal közösen azt remélik, hogy az együttműködés komoly piaci pozíciót és sok elégedett partnert eredményez.

Végezetül mindenkit szeretettel várnak a hannoveri Agritechnica kiállításra, ahol a New Holland legújabb fejlesztései élőben is megtekinthetőek lesznek és sosem látott termékválasztékot vonultatnak fel.

Élőben megtekinthető lesz többek között a New Holland legnagyobb lépését jelentő fokozatmentes sebességváltóval rendelkező T8-as traktor is.