fbpx

A Pöttinger új alkatrész-logisztikai központja

Írta: - 2017 október 04.

A szükséges alkatrészek azonnali elérhetősége a gazdák és a bérvállalkozók számára az egyik legfontosabb szempont – ismerte fel a világszerte jelenlévő, osztrák mezőgépgyártó. A vevő közelében levő forgalmazók segítségével a lehető legjobb vevőszolgálati teljesítményt korszerű, hatékony alkatrész-ellátással lehet igazán biztosítani. Ennek jegyében a Pöttinger nemcsak gyárait fejlesztette, hanem a taufkircheni törzsgyár mellett 14 millió euró költséggel létrehozta új, rendkívül korszerű alkatrész-logisztikai központját is.

Az osztrák Taufkirchenben létesült modern alkatrész-logisztikai központ

2016 nyarán dörrent el a startpisztoly az új logisztikai központ építkezésénél. A 3 hektáron elterülő, 7000 m2 alapterületű építmények hét hónap alatt készültek el, sőt, 2017 tavaszán már valamennyi belső rendszerükkel munkába is álltak. Ez az alkatrészraktár a cég világméretű alkatrész-forgalmazásának forgózsámolya. A kisebb alkatrészeket kiszerelő, rekeszes tárolásra alapuló részleg automatizált. A magasra emelő targoncákkal kiszolgált másik részlegben tárolják a nagyobb méretű alkatrészeket 5500 raklapon és a terimés fődarabokat 2200 polcon. Mindent egybevéve kereken 50000 alkatrészt és gyorsan kopó elemet tárolnak itt, a legapróbb tömítéstől a nagy gépek komplett vázszerkezetéig. A vevők igényének azonnali teljesítéséhez naponta 800 megrendelést dolgoznak fel, évente pedig 3,5 millió tételt küldenek ki a világ szinte minden országába.

Pöttinger automatizált alkatrészraktára

Fenntartható, energiahatékony üzemeltetés

Az új logisztikai központ a lehető legmagasabb szintű energiahasznosításra törekszik, és ezzel nagyban hozzájárul a fenntartható gazdálkodáshoz. Az épületek klimatizálását hőszivattyúval és permetléködöt képző kismedencékkel oldották meg, a szellőzést és az egyes épületszakaszok ésszerű kialakítását szem előtt tartva. Az már csak természetes, hogy a létesítmény teljes területén, mindenütt energiatakarékos LED-fényforrások vannak.

A nagyobb darabokat befogadó, polcos raktárrészt targoncákkal szolgálják ki

Topmodern alkatrész-logisztikai központunk új standard a teljesítőképes és rugalmas alkatrészellátás terén – mondta teljes meggyőződéssel Heinz Pöttinger ügyvezető igazgató, hozzátéve: „alkatrészeink elsőosztályú minősége világméretű szervizhálózatunkban érvényesül igazán. Vevőink értékelik az optimális, minden eddiginél gyorsabb alkatrész-ellátást”

Fordította: Dr. Tátrai György