fbpx

A Vesd bele magad! program fő támogatója lett a Cargill

Írta: Szerkesztőség - 2013 február 13.

Budapest, 2013. február 12., kedd (MTI) – A Cargill Magyarország Zrt. és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) támogatási szerződést kötött, amely szerint a mezőgazdaságban érdekelt cég lett a fő támogatója az Agrya „Vesd bele magad!” programjának, amely a kisiskolások mezőgazdasági ismereteinek fejlesztését szolgálja – tájékoztatta az Agrya kedden az MTI-t.

 

 

A közlemény emlékeztet: a program végrehajtásához szükséges vetőmagcsomagokat kizárólag magánadományokból, állami forrás bevonása nélkül biztosítja az Agrya.

A Cargill támogatásának segítségével 10 ezer gyerek számára már most biztosított a vetőmagcsomag.

Ezen túl a Cargill minden részt vevő iskola számára csapadékmérő eszközt és termesztési naplót is biztosít.

Az előzetes egyeztetések szerint a Cargill munkatársai önkéntesként, személyesen is részt vesznek a program egyes eseményein a program részeként támogatott iskolai gyakorlókertekben.

Az adománygyűjtés folytatódik – jelzi közleményében a szövetség.

Az általános iskolák február 15-ig jelentkezhetnek a programban való részvételre, és igényelhetnek vetőmagcsomagot.

A programban részt vevő gyerekek az általános iskolák koordinációja mellett vetőmagcsomagokat kapnak, amit otthon elvetve friss zöldséget tudnak előállítani a család számára.

2011-ben 22 iskola 2000 kisdiákja kapott vetőmagot, ám 2012-ben számuk növekedett, és már 339 iskola 21 146 tanulója vehetett részt az akcióban.

2013-ban a múlt évihez hasonló, vagy akár 30 000 kisiskolás részvételére számít az Agrya – tartalmazza a közlemény.

 

MTI 2013. február 12.