fbpx

A Würth csoport felügyelőbizottságának elnöke „szociálisan érzékeny” vállalkozó

Írta: Szerkesztőség - 2011 december 19.

Tiszteletbeli professzori címmel tüntették ki Reinhold Würth-öt

A Würth vállalatcsoport felügyelőbizottságának elnökét, Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth-öt november 23-án az Óbudai Egyetem a Magyar Tudomány Ünnepének záró programja keretében avatta tiszteletbeli professzorává.

A társadalmi ügyek és kultúra iránt elkötelezett vállalkozó olyan sikeres cég élén áll, amelynek magyarországi leányvállalata a gazdasági válság ellenére is két számjegyű forgalomnövekedést ért el.

A megtisztelő címet az egyetem a Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar kezdeményezésére ünnepélyes keretek között adta át a Magyarországon is jelenlévő vállalatcsoport vezetőjének.

A karon tanuló diákok oktatását a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány közel húsz éve támogatja.

Az Óbudai Egyetem ezzel a tiszteletbeli professzori címmel ismerte el a hosszú távú sikeres együttműködést. Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth, a német vállalatcsoport 76 éves elnöke a Magyar Tudomány Ünnepének záró programjára érkezett Budapestre.

Már több ízben kapott a gazdasági és üzleti életben végzett kimagasló munkásságáért illetve a társadalom és kultúra támogatójaként elismerést: többek között több díszdoktori, díszszenátori és díszpolgári címmel is büszkélkedhet, sőt lovaggá is ütötték.

 

A Würth Szereléstechnika Kft. piacvezető hazánkban.

Hámori Márk, a Würth Szereléstechnika Kft. ügyvezető igazgatója szerint az idei év első tíz hónapjának több mint 10 százalékos forgalmi növekedése bizakodásra ad okot, úgy tűnik, hogy ezt az évet is sikeresen zárja a cég. A tíz hónap alatt 5,2 milliárd forintos forgalmat bonyolított le a Würth magyarországi vállalata.

„A pozitív fejlődéshez nagyban hozzájárultak a nagyipari- és fémipari üzletágaink, amelyek önállóan is teljesítették a kitűzött terveiket” – mondta el az ügyvezető igazgató.

„Jó esélyünk van arra, hogy a 2008-as rekordforgalmat túllépjük és a két számjegyű növekedést a jövő évre is megalapozzuk” – tette hozzá az igazgató.

A teljes dolgozói létszám a magyarországi cégnél 322 fő, amelyből 250 fő az értékesítés területén dolgozik.

A fent említett egyetemeken két-három hallgató részesül minden évben havi 30 ezer forintos ösztöndíjban, az év legjobb tanulója pedig 100 ezer forintos pénzjutalommal járó Würth oklevél boldog tulajdonosa lehet.

A környezet- és természetvédelmi nevelőmunkát az országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia szponzorációjával segíti, ezen a Művészetek és a környezet elnevezésű szekciót szervezik.

1994-ben indítottak a gyermekotthonokban nevelkedő 10-14 éves korú gyermekek részére nyári üdülést.

Ezen eddig több mint 2.600 gyermek vett részt. Az alapítványtól évente mintegy 2.500 idős ember és 1.000 gyermek kap karácsonyi ajándékot.

A szervezet az elmúlt húsz év során számtalan kitüntetésben részesült, többek között miniszteri dicséretben is.

 

A Würth vállalatcsoportról

A Würth vállalatcsoportot hat évtized alatt Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth vállalkozó hozta létre, neve egybeforrt a cégével.

A Würth csoport felügyelőbizottság elnökének köszönhető, hogy az 1945-ben alapított kétszemélyes családi csavar nagykereskedés 84 országban jelen lévő világkonszernné nőtte ki magát.

Ma a szereléstechnika és kötőelemek területén világszinten piacvezető Würth 410 vállalatból áll és 65.000 munkatársat foglalkoztat.

A Würth fa-, fém-, építő-, gépjármű- és gyártó iparban tevékenykedő partnereit látja el kötő- és rögzítéstechnikai elemekkel, vegyi-műszaki termékekkel, bútor- és épület vasalatokkal, kéziszerszámokkal, kisgépekkel, raktározási- és tárolórendszerekkel valamint munkavédelmi termékekkel.

A vállalatcsoport világszerte három millió ügyfélnek szállít termékeket.

Magyarország vezető szereléstechnikai termékeket forgalmazó vállalata, a Würth Szereléstechnika Kft. több mint húsz éve működik, partereinek száma mára meghaladja a 15.000-et, munkatársaié pedig a 330-at.

A világon forgalmazott 100.000 féle termék és szolgáltatás közül több mint 12 ezer már Magyarországon is elérhető. A cég tavalyi forgalma 5,5 milliárd forint volt.

 

Würth Szereléstechnika Kft.

2040 Budaörs, Gyár u. 2.

Fax: +36 23/418-137

www.wuerth.hu