fbpx
722992

Egy sportos változat Argentínából – a sárga önjáró permetező

Írta: Barna Ferenc - 2023 január 06.

Itthon kevésbé ismert az argentin Praba gépmárka, a cég fő profilja a növényvédő berendezések; eddig önjáró permetezőiket zöld színben dobták piacra. Most az új, 7,5 tonnás Black Edition munkagép első modelljei azonban egy sportváltozatot elevenítenek meg a sárga/fekete festéssel és az orrmotorral.

Praba AR 3.6 önjáró permetezőgép
Alapesetben 36 méteres szórókerettel gyártják a munkagépet, de rendelhető szélesebbel is (fotó: PRABA)

Az új önjáró permetező, a Black Edition

Praba AR 3.6 önjáró permetezőgép a Black Edition fantázianevet kapta. A hathengeres MWM 6.10 T motor (133 kW/180 LE teljesítménnyel) klasszikus pozícióban, elől kapott helyet, az üzemanyagtartály űrtartalma 350 liter. 3820 literes, műanyag vegyszeres tartállyal szerelték, alapesetben 36 méteres, hátsó szórókerettel van ellátva. A mosáshoz egy tisztavizes, szintén 350 l űrtartalmú tartály is felkerült a gépre.

A korszerű permetező az Allison 2500-as mechanikus sebességváltót (4 előre és egy hátramenet) kapta, ami a gyártó szerint kényelmes működést biztosít üzem közben és vonulás alkalmával is.

Nagy hasmagasság, állítható nyomtáv

A permetezőt magas terményekhez (kukoricához, szójához) tervezték, hasmagassága 1,50 m; nyomtávja 2,62 vagy 2,80 m.

A 36 m széles hátsó, csuklós keret 12 munkarészre van osztva, azonban opcionálisan 40 vagy 42 m-es munkaszélességűvel is rendelhető. Szabályozott csillapítási rendszerrel rendelkezik, ez biztosítja, hogy munka közben, illetve forduláskor nem tesz kárt a terményben, illetve nem csapódik a talajhoz.

Praba AR 3.6 önjáró permetezőgép
Black Edition fantázianevet kapta a precíziós munkagép (fotó: PRABA)

Felfüggesztett fülke

A kezelő hosszútávú munkavégzését segíti a dupla szigetelésű, légkondicionált panorámakabin.

A pneumatikus felfüggesztésű, ergonomikus üléssel megelőzhető az egészségkárosodás. A dönthető kormányoszlop és a modern kezelőszervek funkcionális kialakítása a kényelmes és pontos munkavégzést támogatja.

Az érintőképernyős LCD- kijelzőn a munka minden fázisa pontosan irányítható, az adatok rögzíthetők, a precíziós gazdálkodás feltételei biztosítottak (a rendszer rendelkezik karbantartásfigyelő, -riasztás funkciókkal és eseménynapló modullal).

Amennyiben Argentínától északabbra keresne egy korszerű, önjáró permetezőgépet, itt megtalálja!

Forrás: PRABA