AgRár AdminiSZtráció

Írta: - 2022 január 21. -Hirdetés

AKG – WEB–GN, Nitrát-adatszolgáltatás, Gazdálkodási napló? Segítünk!

2022-ben indult az új Agrárkörnyezetgazdálkodás (AKG) pályázat, így nagyon sokan lesznek WEB-GN beadásra kötelezettek. Szinte az egész ország érintett a Nitrát-adatszolgáltatásban, a gazdálkodók jelentős része pedig gazdálkodási napló vezetésére kötelezett. Felelősség, jogszabályi változások követése, rengeteg adminisztrációra fordított idő – ezek azok a területek, ahol az ARASZ nélkülözhetetlen! 

ARASZ-szal nincs többé időrabló adminisztráció

Az előttünk álló, április-májusig tartó adminisztrációs adatszolgáltatásokkal megtűzdelt időszak, a rengeteg ezzel járó munka, a jogszabályoknak való megfelelés… Ez jár most sok gazdálkodó és szaktanácsadó fejében, az ezzel járó munka tölti ki az idő jelentős részét.

A Gazdálkodási napló vezetése szinte mindenki számára kötelező. Az ARASZ agro-adminisztrációs  szoftvert használók már tudják, hogy mindez mennyire gyorsan, egyszerűen és precízen teljesíthető feladat. A WEB-GN beadása a Nitrát.adatszolgáltatás – amiben az ország jelentős része érintett – sokaknak okoz fejtörést, de tapasztalatunk és ügyfeleink visszajelzése alapján bátran mondhatjuk, hogy ma már kivételt képeznek az ARASZ rendszert használók. Ők nyugodtan várhatják a határidőket, hiszen aki a gazdálkodási naplót ebben a szoftverben vezeti, pár kattintással kinyerheti a Nitrát-adatszolgáltatáshoz vagy éppen a WEB-GN-hez szükséges ANYK-ba benyújtandó xml fájlokat!

Az ARASZ egy válasz az adminisztrációs kérdésekre! Szinte bárkinek segítség lehet: a legbonyolultabb, sok-sok táblával rendelkező gazdaságok is nagyon gyorsan és precízen elkészíthetik az adatszolgáltatásokat, hiszen nem kell a táblákat kézzel bevinnünk! Elég az Egységes kérelem Excel-t feltölteni a rendszerbe, ami után rögtön indulhat a naplózás. Nincs bonyolult procedúra az adatok feltöltésére és egy új gazdálkodási év indítására. Szinte semmit nem kell manuálisan begépelni, nem kell a blokkazonosító változásokat figyelni, AKG-s ügyfelek esetében nem kell a KET azonosítókat felvinni. Ez már önmagában több óra munkaidő-megtakarítást jelent!

Könnyen összefoghatóak az adatok

A papíron kézzel vagy táblázatkezelőben vezetett naplózás szinte minden problémájára megoldást és egyszerűsítést jelent az ARASZ rendszer használata. A műveleteket (agrotechnika, permetezés, trágyázás) nem kell egyesével rögzíteni, össze lehet fogni táblákat, kultúrákat, növényvédő szereket, mindezzel hihetetlenül felgyorsítva a munkát. Permetezések rögzítésekor az ARASZ-ban automatikusan létrejönnek a szükséges táblákon a növényvédelmi megfigyelések.

A szoftver bár több modulból áll, nem kell egyesével vagy csomagonként megvásárolni az egyes szolgáltatásokat. A teljes rendszert adjuk minden ügyfelünknek! Nem kell külön program a tápanyag-gazdálkodási terv elkészítésére, ez is része a rendszernek, mint ahogy az egész szoftverre igaz, hogy a rendszer mindenki számára ugyanazt a maximumot nyújtja.

Egy adattal csak egyszer – az állattartásban is!

A szántóföldi kultúrákon és ültetvényes, vagy állandó kultúrákon gazdálkodóknak és nem utolsó sorban az állattartóknak nagy könnyítés lehet az ARASZ! A szarvasmarha-állomány ENAR listából történő importálásának lehetősége sok-sok óra, nap megtakarítást eredményez a munkájukban.

Rengeteg hasznos lista és kimutatás hívható le a rendszerből. Az ARASZ döntéstámogatást nyújt a precíziós gazdálkodás területén is, és talán a legfontosabb, hogy egy adattal csak egyszer kell dolgoznunk. Jó példa egy trágyázás rögzítése, ami azonnal bekerül a folyamatos műveleti naplóba, a trágyázási naplóba, és automatikusan felkerül az összesítő lapokra. Egy adatbevitellel elkészül a weben a Nitrát-jelentés, és legenerálható a Gazdálkodási napló. Az ARASZ-ban elérhető földterület-nyilvántartó modulnak köszönhetően vezethető a gázolaj-nyilvántartás, és természetesen itt is kinyerhető az ANYK-ba beadandó xml.

Könnyű megtanulni, stabil csapat a háttérben

Az ügyfeleinkkel kialakított komoly szakmai kapcsolat az egyik legfontosabb pillére a szolgáltatásnak. Ez mindenki számára előnyös. Bíznak a szoftverünkben, és bíznak az ahhoz kapcsolódó támogatásban. Azonnal (pár órán belül) reagálunk a feltett kérdésekre, meghallgatjuk ügyfeleink fejlesztési elképzeléseit, és lehetőség szerint beillesztjük az éves fejlesztési tervünkbe.

Ki kell emelni, hogy az ARASZ szoftvert nem kell heteken át tanulni, nem kell oktatásra és továbbképzésre járni! A használata könnyen és gyorsan elsajátítható logikus felépítése és átláthatósága miatt, illetve az állandó frissülő, rendkívül jól kezelhető dokumentációnak köszönhetően.

Az ARASZ rendszerben webes felületen dolgozunk, nem kell rendszergazda vagy informatikus csapat a szoftver mellé, mivel sem telepíteni, sem menteni nem kell az adatainkat!

A fent részletezett sokoldalúság és egyszerűség mellett a segítőkész támogató csapat is az ARASZ mellett szól!

Ha felkeltette a szoftver az érdeklődését, több információt is talál a www.arasz.hu oldalon.