fbpx

Meglévő állománnyal is pályázható

Írta: Barna Ferenc - 2022 december 08.

Baromfi állatjóléti támogatás azon állományok után is igényelhető, amelyek a támogatás kezdetén már az igénylő tenyészetében voltak, és ezért, a kötelezettségvállalási időszak elején – a tartási időből kifolyólag – nem tudják teljesíteni a felhívásban előírt minimális tenyészetben tartási időt – értelmezi a felhívást az illetékes minisztérium az érintett mezőgazdasági termelőknek.

Baromfik
Alig egy hét van még a támogatás igénylésére (fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

A támogatás egy éves kötelezettségvállalási időszaka 2022. október 16-tól indul

A VP3-14.1.4-22 kódszámú támogatási kérelmek benyújtására 2022. december 15-ig van lehetőség (korábban már vázoltuk a pályázat fő gondolatait).

A késedelmesen benyújtott kérelmek az idén induló kötelezettségvállalás tekintetében nem vehető figyelembe.

Azon állományoknál, amelyek a kötelezettségvállalási időszak kezdetén már a tenyészetben voltak, és a minimális tartási idő nem teljesülne maradéktalanul, az állomány állategység értéke után időarányosan csökkentett támogatási összeg lesz kifizethető.

A pályázati felhívásban foglalt feltételeket (állománysűrűség, szállítások bejelentése, stb.) ezen állományok esetében is be kell tartani, valamint szükséges az előírt dokumentumok kitöltése, naprakész vezetése is.

Tört évre sem lesz lehetőség kifizetés igénylésére

Azon állományoknál, amelyek után ugyanazon tevékenységre 2022. október 16. előtt már igényeltek állatjóléti támogatást, jelen támogatásból tört évre sem lesz lehetőség kifizetés igénylésére.

A korábbi támogatásokat árutermelő állományok esetében a tartási hely azonosító és tenyészetkód alapján, törzsállományok esetében BIR állományazonosító alapján a Magyar Államkincstár állapítja meg.

További pályázatokkal és támogatásokkal kapcsolatos híreinket megtekinthetik a portálunk tematikus rovatában.

Forrás: AM Sajtóiroda